SocialȘtirile 60m.RO

Infirmieră vindecată de COVID a donat de cinci ori plasmă salvatoare pentru alți pacienți

În timp ce în țară se adună cu greu plasma de la foștii bolnavi de Covid 19, o infirmieră din Arad a donat pentru a cincea oară. Un gest nobil, care înseamnă o șansă la viață pentru cei infectați cu noul coronavirus. Femeia de 61 de ani s-a îmbolnăvit de Covid în spital, a făcut o formă ușoară și s-a vindecat cu câteva săptămâni în urmă. Conștientă de importanța donării de plasmă, infirmiera a făcut acest lucru de ori de câte ori a putut.

Adriana Furdiuc lucrează ca infirmieră la spitalul județean Arad, din anii 80. A fost însă și pacientă, când în viață a dat peste un moment de cumpănă. O operație pe care a depășit-o cu bine. Acesta a fost momentul în care Adriana a hotărât să facă bine oricând poate.

Adriana donează sânge acum ori de câte ori este nevoie. De Covid, infirmiera s-a îmbolnăvit când lucra în secția ATI.

Când a aflat că se poate dona plasmă, Adriana Furdiuc nu a stat pe gânduri și din două în două săptămâni a repetat procedura.

Din 4 mai, când au început recoltările de plasmă în Arad, mai mulți pacienți cu vârste între 22 și 61 de ani au făcut 72 de donări de plasmă.

Donatorii de plasmă, la fel ca și cei de sânge, primesc o zi liberă de la serviciu în ziua recoltării, 7 bonuri de masă și gratuitate pe mijloacele de transport locale.

Sursa: www.stiriletvr.ro

Back to top button