Știrile 60m.RO

Industria farma, pusă pe butuci de mafia PNL și PSD

Nici industria farma nu a scăpat de mafia politică. În timp ce politicieni vorbesc despre reforme, compania Antibiotice Iași a devenit afacere de familie fără ca instituțiile statului să ia vreo măsură. Aici au fost angajate, potrivit unei investigații, 150 de persoane, rude ale directorului general Ioan Nani și ale directorului comercial Chebac Vasile. Activistul Valeriu Nicolae Ciolan comentează și el situația de la această companie farmaceutică, devenită companie de familie.

„Șeful de la Antibiotice Iași trăiește doar din salariu. Și el și nevasta domniei sale lucrează tot la Antibiotice Iași. În 2009 și copilul tot acolo că doar statul e ca o familie mai mare. Domnul Nani a facut 1.280.542 RON de la statul nostru cel bun care este acționar principal. Adică vreo 22.200 de EUR pe lună”, scrie Valeriu Nicolae Ciolan.

„Alexandrescu Dan Octavian este cel mai prost plătit dintre cei din consiliul de administrație de la Antibiotice SA. Mare șef la PSD Urziceni ajunge în 2017 la ministerul cel mai sănătos din lume. A făcut doar 4500 de EUR pe lună din salarii și indemnizația de la Antibiotice SA. Remarcabilă este totuși creșterea afacerilor doamnei Alexandrescu. Înainte de funcția cea minunată a soțului câștigul anual al domniei sale a fost de 37.669 RON. Trei ani mai târziu afacerea a crescut de vreo 7 ori așa că venitul familiei s-a dus la cu mult la peste 100.000 de EUR pe an”, precizează activistul.

Back to top button