Politică

Indivizi cu cagule susținuți de polițiști au preluat cu forța biserica românească cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Jadova Veche, regiunea Cernăuți

În a doua jumătate a zilei de joi, 28 septembrie, susținătorii Bisericii Ortodoxe Ucrainene Autocefale (PȚU), subordonate canonic Patriarhiei de la Constantinopol și condusă de Mitropolitul Epifanie, au preluat cu forța biserica cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Jadova Veche, regiunea Cernăuți, scrie BucPress din Cernăuți.

De menționat că parohia respectivă aparținea de Eparhia Cernăuţilor şi a Bucovinei din cadrul Bisericii Ortodoxe Ucrainene, desprinsă oficial de Patriarhia Moscovei în mai 2022.

Conform unui comunicat al eparhiei publicat pe Facebook, la acest incident au participat mai mulți indivizi cu cagule pe faţă susținuți de reprezentanții poliției.

Se pare că bărbații cu cagule au fost aduși cu un autocar de pasageri și, împreună cu poliția, au blocat intrarea în biserică, împiedicându-i pe credincioși să intre. Această acțiune le-a permis susținătorilor (PȚU) să spargă ușile bisericii și să intre înăuntru, potrivit informațiilor furnizate de eparhie.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button