INCREDIBIL! 35 000 de angajați la primăria capitalei și 56 000 la SRI

Orice stat are nevoie de oameni care să contribuie la buna funcționare a sa. În România, în unele structuri ale acestuia numărul angajaților depășește cu mult aceleași structuri din state precum SUA. Iar cheltuielile cu salariile și presiunea asupra populației ca să-și plătească taxele pentru a fi bani pentru angajații statuluu sunt pe măsură.

Comisia de Prognoză previzionează că salariile angajaţilor de la stat vor fi cu circa 45% mai mari decât cele de la privat în 2020 şi în 2021.

La asta se adaugă numărul umflat cu pompa de salariați în mai toate structurile, de la Parlament la Guvern, structurile de forță și ultima primărie de comună. Exemple: Primăria Capitalei, cu 35 000 de oameni, fără regiile din subordine, SRI – 56 000 de angajați (cel mai stufos serviciu secret din Europa, raportat la populație). Ca să aveți un teremen de comparație, Pentagonul are în total 23 000 de angajați.

Să tot faci afaceri într-o țară cu astfel de anomalii structurale! Să îți tot asumi riscuri, să-ți pui la bătaie resursele, energia, creativitatea, pentru ca în final să plătești taxe aproape de toți banii, care se topesc în buzunarele fără fund ale administrației! În România mediul privat este cel care pompează bani în funcționarea statului, având nenumărate obligații, limitări și condiționări. În contrapartidă, este primul care ia frontal toate loviturile, fără plase de siguranță și fără mecanisme eficiente de amortizare a șocului.

Pe principiul ce e al tău e al nostru, ce e al meu e numai al meu, urez succes statului român în menținerea bunăstării tuturor, inclusiv a aparatului bugetar, după ce o bună parte dintre mult huliții „patroni”, capitaliști feroce și sugători de sângele poporului se vor fi săturat și vor fi pus lacătul pe afaceri.

%d blogeri au apreciat: