Politică

Incompetenții de la USR au pus PNRR pentru Sănătate pe un stick: L-au trimis la o altă instituție

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă, după prima sa zi de mandat, că predecesorul său, Cseke Attila, i-a povestit că atunci când a preluat interimar ministerul nu a găsit sub nicio formă partea din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) legată de sectorul de sănătate, întrucât aceasta „era doar pe un stick care fusese dat unei alte instituţii”. Noul ministru povesteşte că funcţionari din minister i-au spus că nu au avut nici ei acces la PNRR decât după demersurile lui Cseke.

„M-am întâlnit cu domnul ministru Cseke, care e un om extraordinar, din punctul meu de vedere, foarte, foarte serios şi chiar şi dânsul când a venit ministru interimar la Ministerul Sănătăţii a găsit cu foarte mare dificultate partea din PNRR legată de sectorul de sănătate. A trebuit să facă investigaţii, nu exista în Ministerul Sănătăţii planul. Nu exista fizic, în format electronic, cum vreţi, pentru că era doar pe un stick care fusese dat unei alte instituţii”, a afirmat noul ministru al Sănătăţii, vineri seară, la Digi 24.  

El a reclamat lipsa de transparenţă în ministerul pe care l-a preluat, spunând că inclusiv funcţionari cu funcţii de conducere din minister au avut acces „foarte, foarte târziu” la datele privind PNRR şi din acest motiv nu au avut cum să lucreze la acesta. 

 „Da, PNRR-ul era pe un stick, şi lucrul ăsta reflectă, de fapt, lipsa de transparenţă şi faptul că nu există sau nu a existat, acum cred că există, foarte mare preocupare din partea noastră, pentru că avem o responsabilitate extraordinar de mare. PNRR-ul funcţionează ca un tot: dacă unul dintre implementatori nu-şi face treaba, totul se blochează”, a adăugat Alexandru Rafila.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button