Politică

Incompetența ministrului Agriculturii: România importă 80% din necesarul de carne porc

România importă, în prezent, 80% din necesarul de carne de porc, față de 20% în urmă cu 6 ani. Incompetentul ministru al Agriculturii, Petre Daea(PSD) afirmă că de vină ar fi pesta porcină. În realitate vinovați sunt cei aflați în fruntea conducerii ministerului Agriculturii care au subfinanțat creșeterea suinelor. În plus, Serviciul Român de Informații nu își face datoria în legătură cu aceste focare de pestă porcină plantate în marile exploatații din România.

Asupra țării noastre are loc un atac de cei cointeresați ca țara noastră să devină dependentă total de importurile de carne de porc. Aici putem încadra ușor Franța și Germania deoarece retailerii celor două state domină piața din România.

Numai în 2021, România a incinerat 771.000 de capete de porc. Cantitatea de carne de porc distrusă a fost 92 de milioane de kilograme.

România mai are acum doar 4 milioane de porci, față de peste 30 de milioane câți numără Spania sau 26 de milioane, în Germania. Românii sunt mari consumatori de carne de porc, cu o cantitate medie anuală de peste 36 de kg pe cap de locuitor. Având în vedere aceste statistici oare de ce ministrul Agriculturii și subordonații săi nu realizează un program național pentru creșterea suinelor și sprijinirea fermierilor? În interesul cui lucrează PSD și PNL? În interesul mafiei internaționale care a transformat România în Colonie de consum!?

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button