Internațional

Încă un general rus a fost ucis în estul Ucrainei, potrivit presei ruse de stat

Generalul rus Roman Kutuzov a fost ucis în timpul acțiunilor militare din Ucraina, relatează Reuters, conform presei din Rusia.

Anunțul ar fi fost făcut duminică, de un jurnalist din presa rusă, care a făcut un bilanț al numărului de militari de rang înalt pierduți de Moscova.

Raportul, publicat pe aplicația Telegram, de către reporterul televiziunii de stat Alexander Sladkov, nu oferă date cu exactitate despre când și unde a fost ucis generalul-maior Roman Kutuzov.

De asemenea, nu a existat vreun comentariu imediat din partea Ministerului rus al Apărării pe această temă, arată Reuters.

Forțele rusești au intensificat atacurile pentru a cuceri Sievierodonetsk, un oraș-cheie din regiunea Donbas din estul Ucrainei, pe care Moscova îl vizează după ce nu a reușit să cucerească capitala Kiev la începutul războiului.

Rusia clasifică deja decesele militare ca fiind secrete de stat, chiar și în vremuri de pace, și nu și-a actualizat cifrele oficiale, privind victimele din Ucraina, din 25 martie, când a declarat că 1.351 de soldați ruși au fost uciși de la începutul campaniei sale militare.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button