Încă o surpriză din partea Guvernului Cîțu: Fără cei 1.500 lei pentru creșă sau grădiniță

Distribuie acest articol!

În cea mai mare liniște, Guvernul Cîțu a mai luat încă o măsură împotriva poporului și i-a fost rușine să declare acest lucru, alegând să comunice doar lucrurile pozitive. Luni, 29 martie, guvernanții au adoptat suspendarea facilității prin care firmele plătitoare de impozit pe profit aveau posibilitatea să acorde angajaților (părinți) 1500 lei pentru creșă sau grădiniță.

Modificarea a apărut luni în Monitoriul Oficial, deși a fost adoptată joi seara, săptămâna trecută, scrie Hotnews.ro. Potrivit informațiilor, măsura a fost prinsă în bugetul pe 2021 pentru că altfel statul ar fi încasat cu 4,5 miliarde mai puțin. Așadar, se pare că Guvernul Cîțu și Ministerul Finanțelor a uitat această lege când a făcut bugetul. În plus, ministerul de resort susține că sunt multe probleme la aplicarea acestei legii.

Mai jos, un paragraf dintr-un comunicat al Ministerului de Finanțe unde se specifică faptul că aceast lege nu avea prevăzute și surse de finanțare:

„Menționăm faptul că Legea nr. 239/2020 a fost adoptată fără a fi precizate sursele de finanțare pentru măsurile fiscale instituite și fără a prezenta niciun fel de estimări asupra impactului bugetar la momentul adoptării. Conform estimărilor ulterioare ale Ministerului Finanțelor, mecanismul actual de scădere a plafonului fiscal de 1.500 lei/lună pentru fiecare copil din impozitul pe profit datorat poate genera, la nivelul anual, un impact estimat asupra veniturilor bugetare de 4,5 miliarde lei, ceea ce ar presupune o creștere a deficitului bugetar cu 0,4 pp, până la 7,56% din PIB, cu impact atât din perspectiva spațiului fiscal restrâns determinat de măsurile curente de susținere și stimulare economică pe fondul pandemiei Covid-19, cât și din perspectiva procedurii de deficit excesiv în care se află România, ajustarea fiscal-bugetară fiind o condiție necesară pentru accesarea fondurilor alocate țării noastre din Mecanismul pentru Redresare si Reziliență”.


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: