Știrile 60m.RO

Încă 3 companii multinaționale se retrag din Rusia

Cel mai mare producător de alimente ambalate din lume a urmat exemplul Procter & Gamble şi Unilever pentru a opri investiţiile în Rusia, în timp ce producătorul de ţigări Philip Morris a declarat că va reduce producţia, iar Imperial a mers mai departe şi a suspendat activităţile.

Măsurile au venit după ce Coca-Cola şi McDonald’s au oprit vânzările în Rusia, unde un membru senior al partidului de guvernământ a avertizat că firmele străine care se închid ar putea să îşi vadă operaţiunile naţionalizate.

McDonald’s a spus că închiderea temporară a celor 847 de magazine ale sale din Rusia ar costa 50 de milioane de dolari pe lună.

Firma de îmbrăcăminte sport a cuantificat, de asemenea, costul reducerii operaţiunilor sale, spunând că aceasta va afecta vânzările cu până la 250 de milioane de euro.

PepsiCo şi Starbucks s-au alăturat, de asemenea, zecilor de companii globale care închid magazine, fabrici sau părăsesc investiţii pentru a respecta sancţiunile sau din cauza întreruperilor de aprovizionare.

Aceste obstacole de aprovizionare includ şi suspendarea livrărilor de containere de către primii trei giganţi din lume ai transporturilor.

Yum Brands, compania părinte a KFC, a declarat că întrerupe investiţiile în Rusia, o piaţă care a ajutat-o ​​să obţină o creştere record anul trecut.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button