Social

Înaltpreasfințitul Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților se opune demersului globaliștilor privind data Paștelui: ”Cu lucrurile serioase nu te poți juca în Biserică”

Câțiva dintre intelectualii globaliști au trimis o scrisoare către Sfântul Sinod și către Adunarea Națională Bisericească în care cer schimbarea datei Paștelui.

Înainte de trimiterea epistolei, arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, s-a poziționat împotriva unei astfel de decizii. Acum, după ce această scrisoare a ajuns la Sfântul Sinod și a fost făcută publică, Înaltpreasfințitul Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților se opune demersului globaliștilor.

Înaltpreasfințitul Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, precizează destul de clar că ”nu înseamnă că Sfântul Sinod certifică toate cererile lor.” Totodată, prelatul sucevean consideră că ”Dacă în viitor sunt dintre cei care doresc să sărbătorească Paștile odată cu noi, o pot face, însă nu creștinii ortodocși odată cu aceștia” și avertizează că ”Cu lucrurile serioase nu te poți juca în Biserică”

”Oamenii au libertate de exprimare, însă aceasta nu înseamnă că Sfântul Sinod certifică toate cererile lor. Dacă în viitor sunt dintre cei care doresc să sărbătorească Paștile odată cu noi, o pot face, însă nu creștinii ortodocși odată cu aceștia. Cu lucrurile serioase nu te poți juca în Biserică. Sinodul I Ecumenic a statornicit cu sfințenie data serbării Paștilor. Nimic în plus, sau în minus.”, este mesajul transmis pe acest subiect de ÎPS Calinic.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button