Știrile 60m.RO

În urma protestelor AUR, Ramona Chiriac și-a cerut suspendarea de la șefia Reprezentanței Comisiei Europene în România

În urma protestului organizat de partidul AUR în fața sediului Reprezentanței Comisiei Europene, Ramona Chiriac a decis să solicite suspendarea din activitatea de reprezentant al Comisiei Europene în România, printr-un concediu fără plată motivat de motive personale cu „caracter imperios”. Liderii partidului AUR i-au cerut demisia, însă se pare că aceasta nu are bunul simț să facă acest lucru.

În urma acestei decizii, Mara Roman, șefa adjunctă a Reprezentanței Comisiei Europene în România, va prelua interimar funcția.

„Ca orice cetățean european, funcționarii și agenții temporari ai Comisiei Europene au dreptul de a candida în alegeri. 

Doamna Ramona Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, a comunicat deja decizia de a candida la alegerile pentru Parlamentul European către forurile ierarhice superioare și serviciile relevante ale Comisiei Europene. 

În același timp, ținând cont de prevederile Regulamentului de stabilire a Statutului funcționarilor și a Regimului aplicabil celorlalți agenți ai Comunității Economice Europene și ai Comunității Europene a Energiei Atomice, dar și de procedurile interne ale Comisiei Europene, doamna Chiriac a solicitat suspendarea din activitate prin aprobarea de concediu fără plată din motive personale cu caracter imperios conform prevederilor articolului 17 ale sus numitului regulament.

Doamna Mara Roman, șefa adjunctă a Reprezentanței Comisiei Europene în România, va asigura continuitatea activității”, a transmis Comisia Europeană într-un comunicat de presă.

Șefa reprezentanței Comisiei Europene în România este candidata care deschide listele.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button