Prima PaginăȘtirile 60m.RO

În urma presiunilor exercitate de AUR guvernul a decis să dea banii minerilor

De câteva zile au loc proteste în Hunedoara, la Lupeni. Mai mulți mineri s-au blocat în mine după ce guvernul a decis să nu le mai dea bani pentru munca prestată. O delegația a partidului AUR s-a deplasat joi și vineri pe teren și a discutat cu oamenii disperați.

„Am venit aici la Lupeni în solidaritate cu românii care duce greul acestor zile. În timp ce la București politicienii se scaldă în pensii speciale și salarii de zeci de mii de lei, aici, în centrul Țării, situația devine una dramatică.

Suntem mințiți că nu există performanță dar în realitate vor să pună mâna pe aceste active extrem de importante. Vor să închidă mineritul ca să facă jocuri financiare străine de interesul țării.

România are nevoie de aceste resurse și ele trebuie să fie utilizate. Avem nevoie de căldură în case, avem nevoie de energie. Vor să închidă mineritul pentru că alții le cer asta” a declarat Claudiu Târziu, senator român și copreședinte al partidului AUR.

În urma presiunilor exercitate de către AUR guvernul a făcut un anunț public: banii pentru salarii vor pleca spre Hunedoara. Rămâne să vedem și dacă se vor ține de cuvânt deoarece situația a devenit extrem de complicată.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button