Politică

În loc să rămână la oaie, Petre Daea se face de râs prin Europa: „In my language. Ok?”

În loc să se ocupe de oierit, nea Petrică Daea se face de râs prin Europa. Problema sa este necunoașterea limbii engleze. Oare ce poate negocia sau discuta un ministru cu colegii săi europeni dacă nu cunoaște limba engleză? Nimic. Fix zero. Suntem fii ploii, pentru că așa știe PSD și PNL să conducă țara de 32 de ani.

Petre Daea, ministrul Agriculturii, a refuzat să răspundă la o întrebare în limba engleză, adresată de un reporter străin.

Prezent la Praga, la Consiliul Informal “Asigurarea securităţii alimentare”, alături de miniştrii agriculturii din ţările UE, Petre Daea a primit întrebări în limba engleză, dar a răspuns în limba română.

“What do yo want to…”, şi-a început întrebarea reporterul.

“I want conversation in my language. Ok? In Romanian (language – n.r.)/ Vreau să discut în limba mea. Ok? În română”, a replicat repede Petre Daea.

A urmat întrebarea în limba engleză pusă de reporter, iar ministrul Petre Daea a răspuns în limba română: “Vreau să-l felicit pe domnul preşedinte…” ş.a.m.d..

În CV-ul său, Daea pretinde că știe limba engleză.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button