Politică

În județul Caraș-Severin, există mai multe firme care au ca principală activitate țeapa, una dintre acestea este și Termoconstruct Sistem Avantaj SRL

În județul Caraș-Severin, o serie de firme au fost implicate în diverse scandaluri legate de activități frauduloase și practici de afaceri îndoielnice. Una dintre aceste firme este Termoconstruct Sistem Avantaj SRL, care a fost subiectul mai multor acuzații de țepe și practici comerciale neetice.

Termoconstruct Sistem Avantaj SRL a fost acuzată că a emis facturi pentru lucrări care nu au fost niciodată realizate sau care au fost supraevaluate semnificativ. În unele cazuri, aceste facturi au fost emise fără a fi înregistrate în contabilitate, sugerând o intenție clară de a frauda.

Ca urmare a acestor acuzații, au fost depuse mai multe plângeri penale împotriva firmei. Autoritățile au inițiat investigații pentru a determina amploarea și natura exactă a activităților frauduloase. În unele cazuri, urmărirea penală a început deja, iar procedurile legale sunt în curs de desfășurare.

Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, a prezentat o serie de documente care infirmă acuzația de fals și uz de fals, adusă de un om de afaceri din Reșița. Mai mult, societatea Cazul Termoconstruct Sistem Avantaj SRL este acuzată de mai multe fapte penale, iar parchetul a și început urmărirea penală împotriva lor.

Înșelăciunea este una dintre cele mai grave probleme care pot afecta sectorul construcțiilor și încrederea publicului în administrația locală. Cazul Termoconstruct Sistem Avantaj SRL, expus de Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, este emblematic pentru modul în care practicile de înșelăciune pot submina proiectele publice și pot aduce prejudicii comunității.

Documentele prezentate dezvăluie modul în care Termoconstruct Sistem Avantaj SRL a încercat să înșele prin emiterea unor facturi fictive, care nu erau susținute de lucrări și pe care nici nu le-a înregistrat în contabilitate.

În data de 04.05.2024, societatea Banat Real Estate S.A. trimite o notificare către BEJ Marchis Dan Felician prin care  se arată că Termoconstruct Sistem Avantaj are o activitate abuzivă și de rea-credință desfășurată de societatea menționată și reprezentantul legal al acesteia, în legătură cu sus-menționatul contract:

”Până în acest moment am achitat peste 14 mil lei către Termoconstruct Sistem Avantaj, CUI RO35922054, nu avem sold neachitat față de această societate. Facturile emise de această societate, menționate în notificare, cuprind sume fictive (cu toate că am solicitat în scris în nenumarate rânduri refacerea acestora, nu sunt corelate cu situațiile de lucrări și nu au fost acceptate la plată de societatea noastră prin semnatură sau confirmare electronică, conform procedurii de comunicare/acceptare prevăzută în contractul de antrepriză enunțat (104/28.05.2020). Inclusiv penalitatile sunt calculate in baza facturilor fictive.

Și anterior respectiva societate a încercat să demareze o procedura de executare silită împotriva subscrisei, a cărei încuviințare a fost respinsă de instanțele judiciare (în acest sens anexăm Încheierea nr. 2534/30.09.2022 a Judecătoriei Reșița și Decizia nr. 563/08.12.2022 a Tribunalului Caraș-Severin). La fel a fost respinsă și cererea de încuviințare a executării împotriva subscrisa în baza unui bilet la ordin folosit abuziv și fraudulos de Termoconstruct Sistem Avantaj (anexam Incheierea nr. 3409/28.12.2022 a Judecatoriei Reșița).

Considerăm ca TERMOCONSTRUCT SISTEM AVANTAJ S.R.L, CUI RO35922054, se folosește de autoritatea dvs cu care ați fost investit, strict în scop speculativ în vederea obținerii de foloase necuvenite și nicidecum pentru recuperarea unor sume scadente, având titlu de creanță cerță , lichida și exigibilă, recunoscut în condițiile prevăzute de lege.”

O dovadă în plus este reprezentată de faptul că biletul la ordin introdus la bancă în decembrie 2022, completat cu o sumă abuzivă, a fost stornat parțial de societatea Termoconstruct abia în aprile 2023.

Trebuie precizat faptul că, încă din 2022, exista o încheiere prin care Judecătoria Reșița a respins cererea de executare silită formulată de BEJ Marchis Dan Felician.

De asemenea, împotriva societății Termoconstruct Sistem Avantaj SRL a  început și urmărirea penală ca urmare a plângerii formulate de Banat Real Estate S.A.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button