Politică

În februarie, Ciolacu spunea că nu se pot organiza alegeri de Ziua Naţională. Acum, se poate, pentru că, spune Ciucă, Ziua Națională e o zi ca oricare alta

„Coaliția a decis: după ce a comasat aiuritor alegerile europarlamentare cu cele locale, adică mere combinate cu varză murată, pentru ca românii să nu fie stresați cu prea multe ieșiri la vot, Ciolacu & Ciucă au stabilit alegeri trei duminici consecutive. 24 noiembrie și 8 decembrie alegeri prezidențiale, între ele, de Ziua Națională, alegerile parlamentare. Scopul e limpede: se vrea obosirea alegătorilor, astfel încît la turul doi al prezidențialelor să fie o prezență cît mai slabă, ceea ce favorizează partidele cu aparat propriu mare”, scrie inpolitics.ro.

„Costurile vor fi ucigătoare, pentru că la toate cele trei rînduri de alegeri votează și diaspora, la prezidențiale chiar cîte trei zile, iar pentru cele aproape o mie de secții de vot înființate anul acesta în străinătate se vor plăti sume imense pentru închirierea spațiilor necesare.

În plus, anul școlar va fi dat peste cap, cu școli blocate zile bune.
În februarie, premierul Marcel Ciolacu susținea cu gura proprie că nu se pot face alegeri de Ziua Națională:

„Pe 9 iunie europarlamentarele, pe 29 septembrie localele, ultima duminică din noiembrie turul unu, la prezidenţiale, ultima sâmbătă din noiembrie, pe data de 30, că nu se poate 1 decembrie, alegeri generale, şi prima duminică din decembrie, pe 8 decembrie, turul doi la prezidenţiale. Aşa este legea în acest moment şi aşa este calendarul conform legii”, declara Ciolacu. Acum, se poate, pentru că, spune Ciucă, Ziua Națională e o zi ca oricare alta.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button