În curând, vom munci doar ca să plătim salariile bugetarilor de lux și pensiile speciale" data-post-edit="https://60m.ro/wp-admin/post.php?post=73641&action=edit">
Știrile 60m.RO

În curând, vom munci doar ca să plătim salariile bugetarilor de lux și pensiile speciale

Institutul Național de Statistica ne spune că populația României este de 19.053.815 persoane, potrivit datelor provizorii ale recensământului de anul trecut. E discutabil cât de mult corespund aceste date cu realitatea din teren, însă, chiar și așa ce este sigur este că avem o populație îmbătrânită.

Astfel, procesul de îmbătrânire demografică s-a adâncit, comparativ cu 10 ani în urmă (recensământul din 2011), remarcându-se creșterea ponderii populației vârstnice (de 65 ani și peste).

Guvernul nu doar că întreprinde prea puțin pentru a îi convinge pe românii care au emigrat să revină în țară, însă nu mișcă niciun deget pentru a stimula natalitatea – tinerele familii au prea puțin sprijin din partea statului. Și atunci, povara pensiilor normale, a salariilor bugetarilor de lux și a pensiilor speciale va cădea tot asupra românilor care sunt activi pe piața forței de muncă – fie că au o afacere, fie că sunt angajați la privat, tot aceștia vor trebui să plătească taxe și impozite din ce în ce mai mari ca să poate acoperi toate cheltuielile statului căpușat de PSD și PNL.

Ne așteaptă o nouă exploatare a clasei care muncește.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button