InternaționalȘtirile 60m.RO

În contextul pandemiei, un șuvoi de deșeuri medicale a ajuns în râul Cisadane din Indonezia

Pentru locuitorii din zona râului Cisadane din Indonezia, coronavirusul a adus nu doar boala cu potenţial letal, ci şi un potop de deşeuri medicale – un şuvoi constant de siringi, măşti chirurgicale şi costume de protecţie care plutesc pe ape, relatează Reuters.

Dubla ameninţare, pentru cei care depind de râul cu o lungime de 138 de kilometri pentru a se îmbăia şi a-şi spăla hainele, vine în contextul în care Indonezia se luptă să limiteze răspândirea COVID-19, având în prezent cel mai mare număr de decese din Asia de Sud-Est şi aproape 3.000 de noi infecţii pe zi în ultima săptămână.

Pe măsură ce virusul s-a răspândit, deşeurile medicale s-au acumulat în groapa de gunoi Cipeucang din Tangerang, parte a extinderii metropolei Jakarta.

În mai, pereţii depozitului de deşeuri s-au prăbuşit, tone de gunoi ajungând direct în apele de un verde închis ale Cisadane.

„Încă îmi fac griji, ca să fiu sincer, dar trebuie să mă spăl aici”, a declarat o localnică, Eka Purwanti, în vârstă de 36 de ani în timp ce spăla rufele în râu, iar copiii se juca pe mal. „Sper că nu se va întâmpla nimic, deşi ştiu că este o boală mortală”, a adăugat ea.

Back to top button