Politică

În atenția DNA: Cadoul prețios ale ministrului Adrian Câciu pentru strategul lui Dragnea din PSD

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a regizat un aranjament cu iz penal care oricând poate fi scanat de DNA pentru preluarea controlului total a Fondului Român de Contragarantare (FRC) SA de către Cristian Socol, strategul lui Liviu Dragnea, și o gașcă de a sa din PSD.

Rețeta lui Câciu și Socol: Cine nu e cu noi, n-are ce căuta la Fondul Român de Contragarantare

Ministrul PSD al Finanțelor, Adrian Câciu, a demarat, pe repede înainte, fără transparență, procedura de numirea a celor șapte membrii ai Consiliului de Supraveghere de la Fondul Român de Contragarantare pentru un mandat de patru ani. La ora actuală, Fondul Român de Contragarantare are doi acționari, Statul Român prin Ministerul Finanțelor Publice (68%) și Fundația Post-Privatizare (32%). Numai că Adrian Câciu a ignorat total prevederile Ordonanţei de urgenţă nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice doar pentru a impune pe cei șapte membrii ai Consiliului de Supraveghere de la FRC doriți de PSD în frunte cu strategul lui Dragnea impus de Hrebenciuc, Cristian Socol, conferențiar universitar la ASE.

Practic, ministrul Finanțelor a numit o comisie de selecție a celor șapte membrii ai Consiliului de Supraveghere de la FRC în fruntea căreia a fost pus secretarul de stat Mihai-Cătălin Precup, cel care în 2020 a candidat fără succes pentru un loc de senator pe lista Pro România. Astfel, Câciu a interpretat OUG nr.109/2011 după bunul său, adică a ales să numească o comisie de selecție a candidaților și nu o firmă specializată care să facă recrutarea membrilor Consiliului de Supraveghere. Iar această comisie condusă de Mihai Precup, într-o totală lipsă de transparență, a eliminat din cei 35 de candidați pe toți care nu erau agreați și susținuți de PSD și Cristian Socol.

Totodată, cei care nu au fost selectați din rândul celor 35 de candidați n-au avut dreptul la contestație, deși foarte mulți dintre ei era tobă de carte și de administrare a finanțelor. Astfel, comisia condusă de Mihai Precup a selectat ieri pe cei șapte membrii, printre care Cristian Socol și fostul ministru al Comunicațiilor în cabinetul Grindeanu, Alexandru Petrescu.

De doi ani, Cristian Socol este președinte online al Consiliului de Supraveghere

Mai mult, azi și mâine comisia condusă de secretarul de stat venit de la Pro România susține interviurile cu cei șapte membrii ai CS de la FRG aleși de PSD, iar vineri ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, vrea să-i numească pentru un mandat de patru. Practic, Câciu, pe final de mandat le face cadou celor șapte, în frunte cu Socol, un cadou substanțial pentru patru ani.

Adică, Cristian Socol, în calitate de președinte al CS de la FRG, va încasa lunar vreo 12.000 de lei, iar ceilalți șase membrii câte 8.000 de lei pe lună. Însă, nu trebuie omis faptul că strategul lui Dragnea, garantat d eHebenciuc, adică Cristian Socol, este de doi ani președinte interimar al CS de la FRC dar nu a ținut nicio ședință cu prezență fizică, ci doar on-line. De ce oare?

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button