Impozitarea sau blocarea centralelor de apartament o mare prostie. PNL, PSD, USR vor să facă rău românilor și să îi impoziteze

Legile fizicii și cele ale chimiei sunt clare. Dacă arzi ceva va rezulta căldură, diferite substanțe dar și dioxid de carbon. Altă variantă nu prea există. Centralele de apartament folosesc ca și combustibil gazul metan. Prin arderea gazului metan nu rezultă decât dioxid de carbon și apă. Practic în aer nu se eliberează alte substanțe chimice, este cea mai nepoluantă variantă ca să se facă încălzirea. Arderea fără oxigen și fără să rezulte dioxid de carbon nu există.
Mai mult decât atât, fiind vorba despre un reglaj fin numai la nivelul unității locative nu se pune problema unor pierderi mari de căldură pe traseu, adică căldura se produce și se consumă exact în apartament sau în casă.
Însă acest lucru deranjează mafia din PNL, PSD și din USR și care pune gând rău românilor. Acum se discută despre posibilitatea ca aceste centrale să fie interzise sau să fie impozitate, astfel încât românii să plătească mai mult.
De ce vor ei să facă acest lucru: pentru că în unele mari orașe există sisteme neperformante, mulți angajați și cu multe costuri. Practic toată clientela de partid este angajată la aceste sisteme ineficiente de termoficare. Problema partidelor politice toxice este însă aceea că românii nu sunt proști și nu mai vor să plătească către aceste companii. Ei vor să plătească numai cât consumă. Vă dați seama că atunci când ai o centrală acasă nu plătești sute de angajați aduși să frece menta, angajați aduși de partidele politice.
Așa că s-au gândit ei să impoziteze cea mai eficientă formă de producere a energiei pentru apă caldă și pentru încălzirea unui spațiu. La un moment dat s-au gândit și să interzică, dar nu au soluții alternative în orașele mai mici.
Centralele termice de apartament există peste tot în lume, oamenii vor să fie liberi, să nu depindă de alții, să nu plătească partidele politice prin companiile de termoficare.
- Ilie Bolojan s-a mutat în vila din care a fost gonit Traian BăsescuPremierul Ilie Bolojan s-a mutat în vila RAAPPS în care a locuit fostul președinte Traian Băsescu până să i se retragă acest drept. Ilie Bolojan s-a mutat în vila de protocol RAAPPS care a aparținut fostului președinte Traian Băsescu, până să i se retragă acest drept, după decizia de colaborare cu Securitatea. Potrivit aceleiași surse, …
- Demisie-surpriză în plin protest la Finanțe: Alin Marius Andrieș pleacă din funcția de secretar de statAlin Marius Andrieș, prim-vicepreședinte al PNL Iași, și-a anunțat marți încheierea mandatului de secretar de stat în Ministerul Finanțelor. Decizia vine în contextul protestelor angajaților din instituție, nemulțumiți de politicile guvernamentale. Andrieș a transmis un mesaj de mulțumire și reflecție, sugerând că urmează noi provocări profesionale. Plecarea sa marchează finalul unui mandat cu miză tehnocrată, …
- Rușine națională: CCR îi redă lui Traian Băsescu privilegiile de fost președinte, deși a fost dovedit colaborator al SecuritățiiCurtea Constituțională a decis, stupefiant, să-i redea lui Traian Băsescu toate drepturile de fost președinte, deși instanțele l-au declarat definitiv colaborator al fostei Securități. Decizia ignoră complet condamnarea morală a colaborării cu fosta poliție politică și readuce în funcții privilegiate o persoană cu trecut dovedit în slujba unui regim opresiv. Gestul CCR ridică întrebări grave …
- Lista scumpirilor de la 1 iulie. Energie, RCA, carburanți și rovinietă. Bugetele familiilor românești, din nou sub presiuneDe la 1 iulie 2025, românii se confruntă cu o nouă rundă de scumpiri, odată cu încheierea mai multor măsuri de plafonare aplicate de stat. Prețurile cresc semnificativ la electricitate, polițele RCA, carburanți și rovinietă, afectând direct cheltuielile lunare ale gospodăriilor. Începând de astăzi 1 iulie intră în vigoare o serie de scumpiri majore care …
- Rețea de corupție adâncă: Statul român a dat buletine false pentru mii de străini. Funcționarii publici, parte din mecanismul ilegalPeste 7.000 de străini din Federația Rusă, Ucraina și Republica Moldova au obținut acte românești în baza unor documente falsificate, cu sprijinul direct al unor funcționari publici. Marți, autoritățile au efectuat peste 200 de percheziții într-un dosar care scoate la lumină un mecanism corupt adânc înrădăcinat în instituțiile statului. România se confruntă cu un nou …