Economie

Importăm peste 80% din carnea de porc. Se anunță scumpiri de Crăciun

Românii vor avea mese de sărbători mai sărace și mai scumpe. Producătorii anunță prețuri aproape duble pentru kilogramul de carne de porc, scumpirea fiind cauzată în mare parte de facturile la energie, dar şi anul dezastruos din agricultură. România a ajuns să importe peste 80% din carnea de porc din cauza guvernelor incompetente livrate de PSD și PNL.

Preţ carne de porc. Unul dintre cele mai consumate alimente de la noi din țară va avea preţuri mult mai mari în următoarea perioadă, totul culminând cu perioada sărbătorilor de iarnă. Atunci, preţul pentru un kilogram de carne de porc s-ar putea dubla!

„Având în vedere faptul că importăm foarte multă carne de porc, vă daţi seama că imediat preţurile se aliniază la partea de cerere şi ofertă pe plan european”, a declarat Ioan Ladoși, de la Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România.

Conform statisticilor, 80% din carnea de porc este importată

Pe de altă parte, fermierii au tras linie după un an extrem de secetos, iar cei mai mulţi au ieşit în pierdere şi au fost nevoiţi să se împrumute pentru a continua producţia. Producătorii de carne spun că prețul unui kilogram de carne de porc se va majora chiar și cu 100% până la sărbătorile de iarnă. În acest moment, în supermarketurile din București prețul unui kilogram de ceafă, cotlet sau coaste de porc este între 19 și 29 de lei, însă ar putea să coste chiar și 60 de lei.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button