Politică

ILEGAL: Directorul PNL de la STB și Nicușor Dan concediază 200 de șoferi

Directorul politic al STB, Adrian Criț de la PNL, împreună cu Nicușor Dan au decis să concedieze ilegal 200 de șoferi după greva Societății de Transport București din 20 ianuarie. Comisia internă pentru disciplină a STB condusă de sincurile de partid și slugile lui Nicușor Dan au înaintat o propunere de concediere pentru 200 de angajați ai companiei, toți conducători de vehicule.

Șoferii sunt acuzați că au lipsit nemotivat de la muncă, iar greva STB nu ar fi avut forme legale de manifestare.

Președintele AUR, George Simion, îi avertizează pe Nicușor Dan și Adrian Criț, și le cere să înceteze cu aceste practici ilegale și abuzive prin care șoferii STB sunt concediați.

„Am un mesaj pentru consilierii municipali din Consiliul General și pentru cei care vor să îi dea afară pe lucrătorii de la STB. Acestea sunt condițiile în care lucrează ei la ora 01.00 noaptea. Voi lucrați vreun pic sau sunteți ca noi ăștia din Parlament care avem treabă pe la Parlament, luni, marți și odată pe lună și miercurea. Lăsați oamenii care muncesc în țara asta să câștige un ban și oferiți-le condiții de muncă corecte, nu astea pe care le vedeți. România anului 2022, București, Capitala țării”, a transmis George Simion într-un live alături de muncitorii de la STB, care efectuau lucrări de mentenanță la o linie de tramvai.

Cei propuși pentru concediere sunt doar o parte din sutele de șoferi și salariați care au încetat lucrul pentru 5 zile, coordonați de Sindicatul Transportatorilor din București, care cerea condiții mai bune de lucru și o majorare salarială de 10%.

Directorul general Adrian Criț  și Nicușor Dan au cerut în repetate rânduri concedierea angajaților STB care au condus greva din ianuarie. Acestor incompetenți ajunși în demnități publice nu le place critica și preferă să ascundă mizeria sub preș. La fel încearcă și acum să concedieze pe șest soferii STB.

Peste 200 de familii vor avea de suferit și nu vor mai avea ce pune pe masă copiilor datorită răzbunării directorului general Adrian Criț și a primarului Capitalei Nicușor Dan. Aceste concedieri abuzive arată incompetența sistemului mafiot care a acaparat companiile de stat și municipale din România. Nimic nu mai mișcă fără acordul acestor mafioți pe mâinile cărora a încăput țara.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button