Social

IGSU a explicat de ce nu a transmis mesaj RO-ALERT la cutremur

În urma cutremurului care a avut loc joi dimineaţă, în zona seismică Vrancea, cu magnitudinea de 5,2 pe scara Richter, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 şi nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, relatează Agerpres.

”Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 şi nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime”, a precizat IGSU.

IGSU mai anunţă că, în cazul seismelor, sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanşării acestora.

”Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecinţe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populaţiei, cu măsuri de protecţie adecvate (de exemplu: puncte de distribuţie a ajutoarelor de urgenţă)”, arată sursa citată.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade pe Richter s-a produs, joi dimineaţa, la ora locală 6,50, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău. Iniţial, Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a anunţat că seismul a avut magnitudinea de 5,5 grade, dar ulterior a revizuit în scădere la 5,2 pe Richter.

Seismul s-a produs la adâncimea de 140 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 69 km nord-est de Ploieşti, 76 km est de Braşov, 114 km vest de Brăila, 117 km vest de Galaţi şi 118 km nord de Bucureşti.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button