Igor Dodon: „Avem în Parlament o Alianță a Haosului, care dorește un singur lucru, oamenii să trăiască cât mai rău în țară”

„Avem în Parlament o Alianță a Haosului, care dorește un singur lucru, oamenii să trăiască cât mai rău în țară”. Declarația a fost făcută de Igor Dodon, președintele pro-rus de la Chișinău care, în mod paradoxal, a învinuit liderii PAS și PPDA de eșecurile actualei guvernări. 

„Astăzi, în Parlament, se va face o nouă încercare pentru realizarea procedurilor necesare ca banii acordați de stat să ajungă la medici, la pensionari, agricultori și alte categorii de cetățeni. Aceasta este a patra încercare pe care o face Guvernul, dar, după cum bine cunoașteți, opoziția parlamentară o blochează. O parte din acești bani deja ar fi putut ajunge la oameni, dacă partidele oligarhice, sprijinite benevol sau inconștient de Maia Sandu și Năstase, nu s-ar fi opus. Argumentele pe care le folosesc aceste partide pentru a bloca banii oamenilor nu au nicio legătură cu realitatea – este doar o încercare a opoziției de a paraliza Parlamentul cu ajutorul deputaților cumpărați”, a acuzat Dodon.

Astfel, Igor Dodon a venit cu un ultim apel către deputații din opoziție, dar, „în special către PAS și PPDA”. „Eu sper că încă nu va cumpărat Candu pe toți și vă mai pasă cât de cât de oamenii care v-au votat. Fac apel către aceste două partide să meargă în Parlament și să dea Guvernului posibilitatea să ajute financiar oamenii. Dacă vă imaginați că o să blocați la infinit ca acești bani să ajungă la oameni, vă înșelați. Voi face tot ce este necesar pentru a nu vă permite să vă bateți joc de cetățeni. Împreună cu colegii din Guvern și din Coaliția de guvernare vom veni cu soluții și decizii care să deblocheze situația. Aveți ultima șansă astăzi să ieșiți din Alianța Haosului în care v-au atras Plahotniuc, Sor și Candu, să reveniți la nevoile oamenilor”, a amenințat Dodon.

Amintim că trei ședințe ale Parlamentului au eșuat pentru că deputații fracțiunilor PAS, Platforma DA, Grupul Pro Moldova și Partidul Șor au boicotat ședința din cauza proiectelor pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea.

%d blogeri au apreciat: