Știrile 60m.RO

Câte teste a făcut fiecare județ de la începutul crizei COVID-19. Patru județe nu testează nici acum deloc

În România au fost realizate până în acest moment 824.343 de teste, din momentul infectării primului pacient cu COVID-19, pe 26 februarie. În total, au fost confirmate 31.381 de persoane infectate cu coronavirus.

Conform informațiilor obținute de G4Media, în România există 116 centre de testare, dintre care 95 de stat și 21 private.

În centrele de testare aparținând instituțiilor publice au fost făcute 557.406 teste, adică 67,61%, iar în centrele private au fost făcute 266.937 teste, adică 32,39%.

Cele mai multe teste au fost prelucrate în București: 296.365 (36% din numărul total de teste, de la nivel național), iar la polul opus se află Dâmbovița, unde au fost efectuate doar 697 de teste (0,08%).

Mai rău decât Dâmbovița stau patru județe în care, până acum, nu a fost efectuat niciun test COVID-19: Caraș Severin, Călărași, Giurgiu și Vâlcea. Populația din aceste județe este testată în centrele din alte localități.

În privința testărilor raportate la populația fiecărui județ, tot capitala înregistrează cele mai bune rezultate, cu 138 de teste la 1.000 de locuitori, urmată de Ilfov – 103 teste la 1.000 de locuitori și Cluj – 93 de teste la 1.000 de locuitori.

Cele mai mici rate de testare, în afara județelor unde nu au fost efectuate deloc teste, sunt în Dâmbovița – 1,4 teste la mie, Ialomița – 2,5 teste la mie și Prahova – 3 teste la mia de locuitori.

Menționăm că, la începutul pandemiei, în foarte puține județe au început testările odată cu apariția primelor cazuri de coronavirus, pentru că acestea nu beneficiau de infrastructura medicală necesară.

Spre exemplu, suspecții din Tulcea au fost testați în Constanța sau la București mai bine de o lună de la începutul crizei. Abia în luna aprilie, tulcenii au început să fie testați în județul lor. Dar, cu toate acestea, numărul de teste raportat până acum este relativ bun – 31 de teste la mia de locuitori.

Prin comparație, Constanța, care a fost și centru de primire inițial (testa și suspecții din județele vecine) și a primit în carantină români repatriați din Italia, are o cifră de testare mică, de doar 18 teste la mia de locuitori.

La nivel național, media de testare este 42,5 teste la 1.000 de locuitori.

În ceea ce privește rata cazurilor pozitive raportate la numărul de teste realizate, cele mai mici rate se înregistrează în județul Cluj – 1,06%, urmată de București – 1,23% și Timiș – 1,37%, centre de testare încă de la începutul epidemiei. Cele mai mari rate de infectare sunt în județele Dâmbovița – 122,95%, Ialomița – 67,98% și Prahova – 27,08%, județe care nu au testat de la începutul epidemiei, testele fiind prelucrate în alte județe, motiv pentru care rata este atât de mare (în Ialomița și Prahova) sau chiar mai mare decât testele efectuate local (Dâmbovița).

Media de infectare la nivel național, raportată la numărul de teste, este de 3,80%.

Sursa: www.g4media.ro

  • Primarii ținuți săraci, fără bani și cu mâinile întinse la guvern. Partidele sistemului îi umilesc lunar
    Primarii din România au ajuns să trăiască din mila Guvernului. Lunar, așteaptă rectificări bugetare ca niște cerșetori instituționali, cu mâna întinsă spre București. În loc să fie sprijiniți să dezvolte comunitățile, sunt ținuți intenționat săraci, controlați prin frică și dependență. PSD și PNL nu le dau banii promiși. Le trimit doar lozinci și minciuni, în …
  • După alegeri se opresc banii pentru investiții. Deficitul va fi imens, colosal
    Guvernul împarte bani cu ambele mâini înainte de alegeri, dar după vot urmează dezastrul. Investițiile vor fi primele sacrificate, iar banii pentru proiecte locale, drumuri, spitale sau școli vor dispărea ca prin minune. Totul pentru a acoperi un deficit bugetar colosal, scăpat complet de sub control. În spatele promisiunilor electorale se ascunde o gaură imensă …
  • Diriginții de șantier: trebuie certificate firmele, astăzi vin străinii doar cu un laptop și iau toate licitațiile mari
    Diriginții de șantier cer o reformă urgentă: firmele din construcții trebuie certificate și verificate, nu doar lăsate pe hârtia semnată de un inginer. În timp ce statul român pune piedici antreprenorilor locali, firmele străine vin cu un laptop sub braț, o prezentare frumoasă și pleacă acasă cu contracte de milioane. La marile proiecte de infrastructură, …
  • Mii de clădiri s-ar prăbuși la un cutremur major precum cel din 1977
    La aproape jumătate de secol de la marele cutremur din 1977, România este la fel de vulnerabilă. Mii de clădiri, în special din București și marile orașe, nu au fost niciodată consolidate. Guvernele s-au perindat, dar lista imobilelor cu risc seismic a crescut, nu a scăzut. În loc de investiții serioase în siguranța populației, statul …
  • Groenlanda avertizată de Vance: Noi vă apărăm de ruși și chinezi. Sunteți vulnerabili
    Vicepreședintele SUA, JD Vance, a acuzat Danemarca că ”lasă Groenlanda vulnerabilă” la eventuale incursiuni ale Chinei și Rusiei, în timp ce a cerut poporului său să „încheie un acord” cu SUA. În timpul unei vizite pe insula arctică, Vance a minimalizat avertizările recente ale președintelui american Donald Trump potrivit cărora nu exclude să preia insula folosind forța, relatează BBC. …
Back to top button