Iată care este componența guvernului PNL-USR-UDMR

Jurnalistul Dan Bucura prezintă pe surse componența următorului guvern al României:
„Înțeleg că negocierile sunt cam gata. PNL 8 ministere, USR 5 și UDMR 3. Avem ceva nume pe surse, deci să comentăm:
Justiție: Predoiu sau Băcanu (PNL) sau Stelian Ion (USR). Aș merge cu 2 mâini pe Stelian. Predoiu a fost mut în ultimul an. Ficus perfect în minister. Pe Băcanu l-aș mai lăsa să învețe politică, mai ales după eșecul lamentabil de la Sectorul 5
Transporturi: Bode (PNL) sau Drula (USR). Aici e clar ca lumina zilei. Bode a început să se miște bine. Drula a înjurat la PNL în ultimele luni, că l-aș ține departe de alianță
Sănătate: Tătaru vs Vlad Voiculescu. Nici aici nu încape vorbă. Tătaru luptă de un an cu pandemia. Vlăduț a promis marea cu sarea la primărie. Deci să fie băiat salon și să onoreze promisiunile față de „mitici”
Economie: Virgil Popescu (PNL) sau Cristina Pruna (USR). Oricât mi-ar plăcea fructele, merg pe mâna unui specialist. Popescu a fost și secretar de stat acolo, a condus companii mari, deci e de pe strada aia
Muncă: Violeta Alexandru (PNL) vs Cristian Seidler (USR). Aici merg pe ultimul. Parcă nu ar strica un suflu nou la Muncă. Violeta are de resuscitat PNL București, care pare mort. Seidler chiar pare de ispravă
Mediu pare dat la UDMR. La ce tragedie a fost Costel Alexe, mai rău sigur nu se poate. Deci nicio pierdere
Turism la USR. Aici chiar nu e rău. Tot au stat ei mult pe afară, poate aduc ceva idei inteligente
Interne: la Marcel Vela. Cu o singură condiție! Să renunțe la geaca de piele și la degetele în ochi. Zău că nu sunt genul lui…
Cultură la UDMR. N-aveam niciun dubiu. UDMR în guvern fără Cultură e pustiu! Se răsucesc niște clasici în mormânt, dar asta e…
Telecomunicații la UDMR. Asta chiar nu e rău. Poate fac totuși digitalizarea aia a României pe bune. Măcar pentru a putea fi conectați mai bine cu Budapesta.”
- IMM România: Creșterea taxelor fără o analiză atentă poate provoca un efect de bumerang asupra bugetuluiÎn cadrul unei conferințe dedicate dialogului social și relației cu mediul de afaceri, reprezentanții IMM România au atras atenția asupra riscurilor unei majorări de taxe realizate fără o analiză temeinică. Președintele de onoare al organizației, Florin Jianu, a subliniat că astfel de măsuri pot reduce consumul și pot afecta negativ veniturile statului. Participanții au discutat …
- După ce au anulat alegerile, judecătorii CCR și-au trimis secretarul la Ministerul Finanțelor să le ceară cu tupeu „primele de plecare” de sute de mii de leiJudecătorii Curții Constituționale, autorii scandalului care a blocat alegerile din 2024, nu mai au nicio reținere. Și-au trimis secretarul general direct la Ministerul Finanțelor ca să le ceară cu tupeu peste o jumătate de milion de lei, „prime de plecare” garantate printr-o lege scrisă parcă special pentru privilegiați. Nu există bani în buget? Nu-i deranjează. …
- DNA contestă eliberarea condiționată a Elenei Udrea decisă de Judecătoria PloieștiDirecția Națională Anticorupție a contestat decizia Judecătoriei Ploiești prin care fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, ar fi urmat să fie eliberată condiționat. Udrea execută o pedeapsă de șase ani în dosarul „Gala Bute”, iar recent i-a fost dedusă o perioadă de aproximativ opt luni din pedeapsă. Fosta politiciană a fost externată miercuri din spital, …
- Ioana Ramona Bruynseels, deputat AUR: „Asta nu este solidaritate. Asta este batjocură față de fiecare dintre noi”Deputata AUR Ioana Ramona Bruynseels critică dur privilegiile acordate judecătorilor Curții Constituționale, în timp ce populația suportă măsuri severe de austeritate. Parlamentara atrage atenția asupra sumei de 180.000 de lei acordată fiecărui judecător CCR la final de mandat și cere blocarea acestor plăți, precum și modificarea legii care le permite. Bruynseels lansează un apel ferm …
- Alin Coleșa, deputat AUR: „Factura la curent explodează, deși costul real e de 10 ori mai mic. Energia nu trebuie să fie un lux”Deputatul AUR Alin Coleșa propune o soluție legislativă pentru stoparea creșterii nejustificate a facturilor la energie. Printr-un proiect depus în Parlament, acesta dorește ca prețul energiei electrice să fie calculat în funcție de costurile reale ale producătorilor, nu pe baza prețurilor speculative de pe piața zilei următoare. Coleșa cere transparență totală, plafonarea marjei de profit …