Social

Iaşi: Un tânăr de 17 ani aflat într-o tabără a murit, după ce a intrat în stop cardio-respirator. Medicii susţin că el băuse mai multe energizante şi fumase în mod excesiv

Un tânăr de 17 ani aflat într-o tabără de vară organizată de Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a murit, după ce a intrat în stop cardio-respirator, medicii susţinând că adolescentul băuse mai multe energizante şi fumase în mod excesiv.

Tânărul era cazat într-un cămin al universităţii ieşene şi s-a trezit în cursul nopţii de miercuri spre joi, spunându-le colegilor că nu mai poate să respire. Ulterior, tânărul a intrat în stop cardio-respirator.

Unul dintre colegi a început să îl resusciteze, manevrele fiind continuate de membrii echipajului SMURD sosit la faţa locului. Tânărul nu a mai putut fi salvat.

„Un apel prin 112 ne-a anunţat despre un tânăr de 17 ani aflat într-o tabără de vară în Iaşi, într-un cămin studenţesc, devenit inconştient. A ajuns acolo echipajul ATI-SMURD. A fost găsit tânărul în stop cardio-respirator, cu manevre de resuscitare începute de un student. S-a continuat resuscitarea avansată, dar din păcate, în ciuda eforturilor depuse timp de o oră nu s-a obţinut reîntoarcerea circulaţiei spontane. S-a declarat decesul, a fost anunţată Poliţia şi cazul va fi evaluat de către Institutul de Medicină Legală”, a declarat joi medicul coordonator UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu.

Medicii susţin că tânărul consumase mai multe doze de băuturi energizante şi fumase în noaptea respectivă două pachete de ţigări. 

Medicul Diana Cimpoeşu afirmă că acest tip de băuturi, dacă sunt consumate în mod excesiv şi în combinaţie cu medicamente, alcool sau tutun, pot genera ischemie miocardică sau ischemie cerebrală, care în cele din urmă pot provoca stop cardiac.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button