Iaşi: ONG-ul Casa Share donează 25.000 de euro pentru un aparat de testare a coronavirusului, la Boli Infecţioase

Distribuie acest articol!

O asociaţie neguvernamentală din Iaşi, Casa Share, doreşte să ajute medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase “Sf Parascheva” donând aparatură care să analizeze probele prelevate suspecţilor de coronavirus.

Bogdan Tănasă, fondatorul Asociaţiei Casa Share, a anunţat că donaţia de 25.000 de euro este pentru achiziţionarea unui dispozitiv care analizează probele pentru coronavirus şi costume speciale de protecţie şi măşti pentru personalul medical.

El a declarat, pentru AGERPRES, că a decis să facă donaţia întrucât Spitalul de Boli Infecţioase, care este centru regional pe toată zona Moldovei, face faţă cu greu numărului mare de probe aduse pentru testarea cu COVID19.

“Şi eu şi toată lumea avem bătrâni şi copii în familie. Vedem ce se întâmplă în ţările din jurul nostru. Consider că trebuie să prevenim infectarea cu acest coronavirus. Nu trebuie să aşteptăm să ne infectăm şi după aceea să cerem ajutor. Trebuie să prevenim. În cazul în care ne îmbolnăvim, cu toţii ajungem la acest spital. Nu trebuie să aşteptăm doar statul să se implice, trebuie să o facem şi noi în funcţie de posibilităţi. Sunt foarte multe teste venite din zona Moldovei, iar cei de la Infecţioase fac faţă cu greu. De şase ani fac acelaşi lucru, apelez la solidaritate pentru a face un viitor mai bun apropiaţilor noştri, fie ei tineri, copii sau bătrâni. Acum trebuie să fim solidari unii cu alţii şi să urmăm sfaturile specialiştilor de a sta în casă şi să ne protejăm, să transmitem informaţia corectă mai departe. Am lansat un apel la solidaritate şi pentru a afla de unde putem cumpăra mai repede un astfel de dispozitiv. Am găsit în Turcia. Dacă nu găsesc în ţară, voi urca în avion şi mă voi duce să îl aduc din Turcia”, a declarat Bogdan Tănasă.

El a spus că a cerut ajutorul comunităţii din spaţiul virtual pentru a găsi un astfel de aparat, însă au fost persoane care s-au oferit să doneze şi materiale sanitare.

“O femeie mi-a lăsat un mesaj emoţinant pe pagina de Facebook. A spus că este gravidă şi stă în casă de teama infectării cu coronavirus. Ea a spus că donează două cutii, sigilate, cu măşti de protecţie pentru personalul medical. Încet, încet comunitatea începe să se implice. Când ne îmbolnăvim, boala nu ţine cont de statutul social, vârstă sau sex. Degeaba ai mulţi bani şi eşti dispus să plăteşti, dacă deja te-ai îmbolnăvit şi există posibilitatea să nu se mai poată face nimic. De aceea este bine să ne implicăm cu toţii, atât antreprenorii cât şi societatea civilă în lupta cu coronavirusul”, a declarat Bogdan Tănasă, care de şase ani construieşte alături de prietenii săi case cu banii donaţi prin campaniile de pe Facebook.

Sursa: www.agerpres.ro


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: