Politică

Iași: 2000 de profesori în stradă -”Hoţii, Hoţii”, ”Nu cedăm” şi ”Doar educaţia mai salvează naţia”. ”Liderii noştri de la Bucureşti să ceară majorarea salariilor cu 60 la sută”

Peste 2.000 de angajaţi din învăţământ protestează, luni, în faţa Prefecturii judeţului Iaşi, sindicaliştii acuzând lipsa de dialog a Guvernului faţă de cererile de majorare a salariilor din învăţământ.

Protestul a început la ora 11.00, iar circulaţia în zona centrală a Iaşiului este blocată.

Manifestanţii au scandat ”Hoţii, Hoţii”, ”Nu cedăm” şi ”Doar educaţia mai salvează naţia”.

Liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi, Laviniu Lăcustă, a declarat în cadrul protestului că guvernanţii îşi bat joc de învăţământul românesc şi i-a îndemnat pe profesori să fie uniţi.

”Cât trebuie să mai suportăm domnilor guvernanţi reaua credinţă şi incompetenţa dumneavoastră? Tot timpul salariaţii din învăţământ am fost sacrificaţi. Nu mai vrem să fim percepuţi ca asistaţii României”, a afirmat liderul sindical al profesorilor ieşeni.

Totodată, Laviniu Lăcustă le-a transmis liderilor sindicali naţionali să fie fermi, întrucât îi au în spate pe dascălii aflaţi în grevă.

”Liderii noştri să ceară majorarea cu 60 la sută”, a spus Lăcustă.

Protestul ar urma să se încheie la ora 13.00.

Un nou protest va fi organizat miercuri, tot în faţa Prefecturii ieşene.

Peste 250 de sindicalişti ieşeni vor pleca marţi, cu cinci autocare, la protestul din Capitală organizat de federaţiile sindicale din învăţământ.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button