Politică

I s-au înmuiat genunchii ortopedului Cîrstoiu! Ar vrea să se retragă din cursa pentru primăria Capitalei

Candidatul independent susținut de PSD și PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar fi început să se îndoiască de garanțiile pe care le-a primit. Și are motive.

Cvasi-necunoscut în Capitală, în afară Spitalului Universitar al cărui manager este, Cîrstoiu a fost „scos din joben” de clasicii dușmani politici PSD și PNL.

Rareș Bogdan a spus că și Traian Băsescu, nașul lui Cîrstoiu, a intrat în campania din 2000 „cu exact 12,6% și a câștigat cu 56%” și dacă nașul a putut, atunci poate și finul.

Mihai Tudose l-a comparat pe Cîrstoiu cu un autovehicul care abia a intrat pe autostradă, acolo unde „mașinile” Cristian Popescu Piedone și Nicușor Dan sunt turate la maxim, dar nu-i nicio problemă pentru că mașina condusă de candidatul PSD PNL are caii putere, anvelopele și carburantul necesar să-i ajungă din urmă pe ceilalți participanți în trafic.

Secunzii lui Ciolacu și Ciucă l-au asigurat pe independent că are șanse. Că unde mai greșește candidatul, repară partidul prin mobilizare.

Una caldă, una rece

Chiar și așa, neîncrederea și-a băgat coada.

Mai întâi, Băsescu – a povestit Cîrstoiu – i-a recomandat să nu intre în cursă. Nu l-a ascultat, dar semnalul de alarmă nu a picat bine. Apoi primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, nu a putut să spună că o să-l voteze, pentru că – a zis el – nu-l cunoaște. Când ai tăi se codesc, ceilalți ce să mai zică?

Apoi este întrebarea legitimă și umană dacă Gabriela Firea, șefa PSD București, care „s-a pregătit 4 ani” să candideze la primăria generală, poate să-l susțină acum pe Cîrstoiu. Nimic de zis, Firea s-a declarat „om de echipă” și a acceptat decizia politică. S-o accepți e una, să crezi în ea este cu totul altceva.

Umblă vorba – nu spun eu – că medicul Cîrstoiu se aștepta la altceva și că nu ar fi de mirare dacă renunță la candidatură și se întoarce la Universitar. Tudose a zis că „nu e nici cel mai mic adevăr” în povestea asta și că independentul „crește 2-3 procente pe săptămână”. La fel de adevărat, a spus Tudose, este că membrilor de partid din București nu le-a surâs prea tare ideea independentului. Pesediștii, la fel ca liberalii, ar fi vrut un om dintre ei pentru care să se lupte. Normal!

Un corp străin

Mai e cazul candidatului PSD la Sectorul 2, lui Rareș Hopincă, care a semnat pentru candidatura primarului USR Radu Mihaiu și care – mai important – este susținut de PUSL-ul lui Cristian Popescu Piedone. Rareș Hopincă a spus imediat – să risipească interpretările – că nu poate să-i întoarcă lui Piedone susținerea, pentru că „sunt obligat ca la Primăria Capitalei să îl votez pe domnul Cîrstoiu”.

Un nou motiv de suspiciune pentru Cîrstoiu, devenit o „obligație” pentru membrii PSD-PNL. Când un organism întâlnește un corp străin, există întotdeauna posibilitatea să nu-l accepte. Și în ortopedie și în politică.

Mai este, bineînțeles, faptul necontestat de nimeni, că o parte din baza PSD-ului simpatizează cu Piedone.

Cu un medic Cătălin Cîrstoiu care prinde viteză și crește pe zi ce trece, cu un matematician Nicușor Dan care se bazează pe 25-30% din voturi și cu o „cometă” Cristian Popescu Piedone aflată la cel puțin 30%, bătălia politică pentru Primăria Generală este deschisă oricărui deznodământ.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button