Știrile 60m.RO

Hoții strigă hoții. Rareș Bogdan (PNL), penal în funcții publice?

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan are probleme cu legea și, în funcție de decizia judecătorului, acesta riscă să intre în categoria penalilor în funcții publice, la antipodul a ceea ce susținea în campania electorală.

Avocatul Gheorghe Piperea a făcut publice o serie de informații despre cazul lui Rareș Bogdan, ținând cont că unul dintre clienții săi a făcut acum doi ani o plângere penală împotriva liderului PNL pentru delapidare și fals în declarații:

„În urmă cu doi ani, unul dintre clienții mei a făcut plăngere penală contra lui Rareș Bogdan, pentru delapidare și fals în declarații. În urmă cu o lună, Parchetul de pe lângă ÎCCJ a emis o ordonanță prin care clasează plângerea în privința delapidării (s-a considerat că acuzatul „nu a avut calitatea de gestionar de drept sau de fapt al sumelor cuvenite Realitatea Media ca fiind încasate din contractele de publictate”).

Pentru acuzațiile de fals s-a considerat că faptele există, dar că nu sunt atât de grave încât să se justifice cheltuielile generate de derularea procesului penal, în raport de eventualele sancțiuni aplicate (mișto motivare …), astfel că procurorul a dispus renunțarea la urmărirea penală și trimiterea dosarului în camera preliminară, pentru confirmarea sau infirmarea acestei dispoziții. Dacă judecătorul confirmă, Rareș Bogdan scapă de urmărirea penală, chiar dacă procurorul a constatat negru pe alb că falsul există*. Dacă, dimpotrivă, judecătorul infirmă soluția procurorului, atunci acuzatul devine „penal în funcții publice”, în sensul campaniei pe care a susținut-o cu atâta ardoare, de pe valul protestelor haștagrezist, a afirmat avocatul pe pagina sa de Facebook.

Back to top button