Internațional

Hezbollahul a tras tirurile de rachetă spre nordul Israelului

Organizaţia militantă şiită Hezbollah a anunţat că a tras rachete şi obuze din Liban spre nordul Israelului, în ziua următoare ofensivei la scară largă lansate de Hamas împotriva Israelului din Fâşia Gaza, informează duminică DPA şi France Presse.

„În drumul spre eliberarea a ceea ce a rămas din pământul nostru libanez ocupat şi în solidaritate cu rezistenţa palestiniană victorioasă şi cu lupta poporului palestinian, liderul brigăzii martirului (Hezbollah) Hajj Imad Mughniyeh în Rezistenţa Islamică (Hezbollah) azi dimineaţă, duminică, 8 octombrie 2023, a atacat trei poziţii ale ocupaţiei sioniste în zona Fermelor Libaneze Ocupate Shebaa”, se arată într-un comunicat al grupării.

Trei poziţii din Fermele Shebaa, o fâşie de pământ la graniţa libanezo-siriană şi Înălţimile Golan ocupate de Israel, au fost lovite direct, conform comunicatului.

Comunicatul adaugă că rachetele au vizat un obiectiv de instalare a radarului, poziţiile Zabdin şi Ruwaisat Al-Alam, cu un mare număr de obuze de artilerie şi rachete dirijate.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button