JUSTIȚIE

Heroină pentru Ucraina, trecută prin Portul Constanța

Procurorii DIICOT – Structura Centrală au efectuat, luni, trei percheziţii în judeţul Argeş, într-un dosar ce vizează operaţiuni de trafic de heroină din Iran către Ucraina, un cetăţean turc fiind dus la audieri.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, cele trei descinderi au fost efectuate împreună cu poliţişti ai Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog.

„În fapt, la data de 26.05.2022 membrii unei grupări infracţionale organizate, formată din cetăţeni români şi străini, au introdus în România, prin Portul Constanţa, cantitatea de 186 kilograme heroină, disimulată în 16 tone de curmale importate din Iran (operaţiunea de import fiind utilizată ca paravan pentru introducerea drogurilor în România). Întrucât în cursul urmăririi penale a rezultat intenţia grupării infracţionale organizate de a transporta drogurile în Ucraina, s-a transmis autorităţilor judiciare din această ţară o cerere de comisie rogatorie internaţională, prin intermediul căreia a fost solicitată realizarea mai multor activităţi judiciare, inclusiv realizarea unei livrări supravegheate, cu substituirea drogurilor”, se arată în comunicat.

DIICOT precizează că, în urma cooperării judiciare, au fost prinşi în flagrant pe teritoriul Ucrainei doi cetăţeni români, care au preluat şi deţinut transportul supravegheat. Aceştia au fost reţinuţi şi ulterior arestaţi preventiv.

„Din cercetările efectuate a rezultat că inculpaţii au fost coordonaţi de un cetăţean străin (turc), aflat pe teritoriul României. În cursul acestei zile, cetăţeanul de origine turcă urmează să fie adus la audieri”, se mai menţionează în comunicat.

Investigaţiile au beneficiat de sprijinul EUROJUST şi EUROPOL, suportul de specialitate fiind asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button