Habarnist din punct de vedere juridic, Cițu continuă cu amenințările la adresa angajaților de la Metrorex

Distribuie acest articol!

Premierul Florin Cîţu a anunţat, duminică, măsuri după protestul de la metrou pe care-l consideră ilegal. Premierul cere recuperarea prejudiciului de la cei care se fac vinovaţi, constituirea Metrorex ca parte civilă în procesul de recuperare a sumelor, dar şi reducerea salariului cu o zi pentru toţi cei care au participat. ”Nu voi permite să fim şantajaţi”, a afirmat premierul.

Premierul și ministrul Transporturilor Cătălin Drulă nu spun opiniei publice că habar nu au cum să soluționeze o grevă în mod legal și au încercat să facă o intervenție în forță cu jandarmii peste angajații Metrorex.

O lectură rapidă a legii 62 din 2011 a dialogului social te duce rapid la procedura simplă de soluționare a unei greve ilegale și la modalitatea de recuperare a pagubelor.

Astfel, potrivit 198-201 din lege, angajatorul, dacă apreciază că greva a fost declarată sau se derulează cu nerespectarea legii, se poate adresa tribunalului cu o cerere prin care se solicită instanței, încetarea grevei. În cazul în care dispune încetarea grevei că fiind ilegală, instanța, la cererea celor interesați, poate obligă organizatorii grevei și angajațîi participanți la plata despăgubirilor.

Habarniști din punct de vedere juridic, Cîțu și Drulă, au lansat acuzații în presa de casă că ei fac plângeri la DNA, DIICOT, și l-au pus pe Bode să asmută jandarmii asupra greviștilor de la Metrorex. Sesizăriile lor se vor finaliza cu un NUP, pentru că ei nu au habar ce spune legea dialogului social.

Amenințările lui Cîțu

– recuperarea prejudiciului la nivelul societăţii comerciale şi imputarea sumei stabilite ca prejudiciu celor care se fac vinovaţi;

– constituirea Metrorex ca parte civilă în evantualele procese de recuperare a daunelor;

– Metrorex va stabili clar cine a participat la acţiunea ilegală şi va reduce salariul acestora cu o zi;

– instituţiile statului trebuie să-i ajute pe cetăţenii şi societăţile comerciale să recupereze pierderile cauzate de acţiunea ilegală;

– sesizări penale care au fost deja făcute”, a scris, duminică, pe Facebook, Florin Cîţu.


Distribuie acest articol!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: