Economie

Guvernul urmează să impoziteze cu 50% darul de la nuntă și botez

În cazul persoanelor la care inspectorii fiscali găsesc, în urma controalelor, venituri din surse neidentificabile, impozitul aplicabil ar urma să fie majorat la 50%, conform unui proiect de OUG aflat acum în lucru la nivelul Ministerului Finanțelor.

Proiectul de OUG, care încă nu este asumat public de Guvern, trebuie să apară în transparență decizională, să fie adoptat și apoi oficializat pentru a se aplica. Acesta conține mai multe măsuri fiscale, printre care majorarea impozitului pentru veniturile din surse neidentificabile.

„Orice venituri constatate de organele fiscale, în condițiile Codului de procedură fiscală, a căror sursă nu a fost identificată se impun cu o cotă de 50% aplicată asupra bazei impozabile ajustate.

Prevederea se găsește la capitolul despre venituri din alte surse, din partea de Cod fiscal referitoare la impozitul pe veniturile persoanelor fizice. Aceasta se referă la controalele derulate de Fisc, în urma cărora se pot stabili sume suplimentare de plată în situațiile în care se identifică venituri nedeclarate.

Adică, dacă ai reușit sa strângi o sumă de bani în urma unui eveniment precum o nuntă, un botez sau orice altă forma “neidentificabilă” pentru ANAF, dai frumos 50% la Stat că sunt atâtea salarii, indemnizații și pensii speciale pentru burtoșii din PSD și PNL.

Nea’ Marcele, dar chiar sunteti puși sa jupuiți pielea de pe români?

Bai ministrul Finanțelor, grija ta este ce strânge o familie la început de drum? Dacă ești așa hotărât să refaci fiscalitatea, ia mergi dumneata și verifica dobânzile la bănci și IFN-urile care exploată banii romanilor prin țări de care nici nu am auzit.

Cum naiba există în România IFN-uri care au dobândă de 70.000%? Adică dacă iei 180 de la ei, datorezi într-un an 12.400 adică 2500 euro dacă împrumuți 36 de euro!!

Ce păziți mai în ministerul ăla?

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button