Internațional

Guvernul Spaniei vrea să interzică telefoanele mobile în şcoli şi licee

Guvernul spaniol vrea să interzică telefoanele mobile în şcoli, colegii şi licee în faţa „preocupărilor” pe care acestea le suscită în rândul unei părţi unor familii şi profesori, a anunţat miercuri executivul, notează AFP, relatează Agerpres.

Ministerul spaniol al Educaţiei „propune utilizarea zero a telefoanelor mobile în timpul orelor de curs în şcolile primare şi gimnaziale, cu excepţia cazului în care”, la gimnaziu şi liceu, „profesorul le consideră necesare pentru activitatea educaţională”, a indicat administraţia într-un comunicat.

Ministrul educaţiei, Pilar Alegria, intenţionează astfel să „răspundă preocupărilor împărtăşite de atâtea familii şi de comunitatea educativă”, a explicat ea în urma unei reuniuni cu regiunile, competente în domeniul educaţiei.

Acesta este motivul pentru care guvernul central va trebui mai întâi să ajungă la un acord cu regiunile în cadrul unei viitoare reuniuni programate pentru începutul lui ianuarie.

„Există o preocupare din ce în ce mai mare în societatea noastră” cu privire la acest subiect, a subliniat ministrul socialist.

În Spania, un număr tot mai mare de comunităţi de părinţi cer interzicerea sau reglementarea mai strictă a utilizării telefoanelor mobile la şcoală.

Recente anchete ale OCDE şi UNESCO au evidenţiat un impact negativ al utilizării excesive a smartphone-urilor asupra atenţiei şi învăţării elevilor din mai multe ţări.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button