Politică

Guvernul nu mai are bani pentru compensarea facturilor. Ce vor face românii la iarnă

Guvernul nu mai are bani pentru compensarea facturilor la energie electrică și gaze naturale. În aceste condiții, numeroși români riscă să stea în frig în case la iarnă, pentru că nu vor mai avea bani să plătească facturile uriașe. 

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunțat că partidele din Coaliție trebuie să găsească urgent o soluție de reglementare sau plafonare a prețurilor, cel puțin pe segmentul casnic. O astfel de decizie, a afirmat el, trebuie luată chiar în septembrie, pentru ca oamenii să știe ce-i așteaptă în sezonul rece.

Pe de altă parte, Guvernul mai are încă restanțe către furnizorii de energie electrică și gaze naturale pentru schemele de ajutor aplicate în sezonul rece precedent. Este vorba de peste 2 miliarde de lei, potrivit estimării făcute de ANRE.

În prezent, cele mai mici tarife plătite de abonații casnici, potrivit ofertelor comerciale disponibile pe comparatorul de prețuri al ANRE, sunt de 1,92 lei/kWh la energie electrică și 0,97 lei/kWh la gaze naturale.

Energia urmează să se scumpească si mai mult, în condițiile în care energia pentru anul viitor se vinde deja la prețuri de până la 500 de euro pe Mwh. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button