Politică

Guvernul Ciucă debutează cu un atentat la siguranța națională: Regionalizarea României, visul UDMR

Guvernul Ciucă a fost învestit azi, joi, 25 noiembrie 2021, cu 318 voturi „pentru” și 126 „împotrivă”. La ora 15 urmează să depună jurământul la Cotroceni. Față de cine sau față de ce, nu e prea clar. După ce anunțat ca prioritatea impunerea certificatului de vaccinare în instituții publice, proaspăt ales în funcția de premier, Nicolae Ciucă a vorbit în discursul din ședința de învestitură din Parlament, despre marile obiective și a arătat faptul că se va proceda la revizuirea Constituției și descentralizarea României, relatează ActiveNews.ro.

”În scopul îndeplinirii tuturor obiectivelor pe care ni le propunem este necesară reformarea statului prin revizuirea Constituției României, descentralizarea României.

Ne propunem o guvernare participativă și alături de cele mai importante instituții ale statului, cu Parlamentul, cu Președinția ne vom angaja într-o guvernare participativă, alături de societatea civilă”, a spus Nicolae Ciucă.

În spatele termenului „descentralizare” știm că se află regionalizarea mult visată de Grupul de la Cluj condus de eminența maronie a PSD Vasile Dîncu care se pupă cu planurile UTC-ist-PDL-ist-PNL-istului Emil Boc și, evident, cu visul tuturor udemeriștilor, de la Marko Bela la Kelemen Hunor: autonomia teritorială.

Academicianul Dinu C. Giurescu ne avertiza în 2010 că propunerea de regionalizare a României formulată atunci de UDMR se suprapunea printr-o „coincidență” exact pretențiilor lui Horthy, Hitler și Stalin (foto mai jos) de smulgere a Ardealului din patria mamă: Despre coincidențe – Regiunile de dezvoltare sau de destrămare

Ulterior, pentru a nu mai bate la ochi de unde le vine lumina unora sau altora, masonul deconspirat de Traian Băsescu Sorin Frunzăverde a venit cu un nou proiect de „regionalizare”. Din sânul aceluiași partid infestat de Soros, astăzi, Emil Boc, regăsit adeseori pe ștatele de plată ale cetățeanului maghiar Arpad Paszkany,
reîncălzește ciorba otrăvitoare a regionalizarii. Ce coincidență, și de data aceasta harta propusă de Emil Boc se suprapune în proporție de 80% pe trei mari regiuni cu harta gradului de ocupare a Transilvaniei de UDMR (foto deschidere), care acoperă de fapt exact două regiuni din fostul proiect al UDMR.

Vasile Dîncu, în prezent ministru al Apărării (!) încearcă de ani de zile introducerea regionalizării pe mâna PSD. Până și Hotnews scrie că sub mandatul de ministru al Dezvoltării deținut de Liviu Dragnea, Dîncu a fost membru al grupului de experți al ministerului pentru pregătirea procesului de „regionalizare/descentralizare”.

 În 2012, „patrioții” Vasile Dancu și Ioan Rus au lansat împreună cu Arpad Paszkany, sponsorul lui Emil Boc, trustul de presă Transilvania Media Group (TMG), din care făceau parte Transilvania L!ve si Look TV și în care își avea emisiune dedicată secesionistul Sabin Gherman, tovarășul ungurilor cu „manifestul” „M-am săturat de România”. În 2013, ca să nu mai bată la ochi, Dîncu a iesit din acționariatul Transilvania L!ve prin care îl plătea pe Sabin Gherman să-și răspândească virușii separatismului. La alegerile din 2020, presa locală relata că Vasile Dîncu mizează pe Transilvania și pe descentralizare. „Transilvania a fost victima unui anumit tip de centralism”, îi ține isonul lui Gherman, Dîncu.

UDMR: AUTONOMIA ENERVEAZĂ ROMÂNII. SĂ VORBIM DESPRE DESCENTRALIZARE

Pe același ton și în același an, Cseke Attila, ministrul Sănătății UDMR care a închis 61 de spitale în România (!) afirma: ”Eu cred în descentralizare. Cunosc situația dinaintea și de după descentralizare, pentru că în timpul mandatului meu de ministrul al Sănătății s-a descentralizat sistemul sanitar, ceea ce a condus la dezvoltarea spitalelor (? – n.n. – se vede!). Este nevoie de descentralizare și în administrația publică, pentru a eficientiza serviciile oferite cetățenilor.” 

În 2021, președintele UDMR Kelemen Hunor afirma într-un interviu pentru G4 media, că „autonomia este un cuvânt care îi enervează pe români” care ar trebui înlocuit cu „descentralizare” și „subsidiartitate”

Kelemen Hunor: „Multe-multe nuanțe trebuie introduse. Mi-au zis foarte mulți români din Transilvania și nu numai „haideți să discutăm despre conținut, nu despre… să aruncăm doar termenul sau cuvântul de autonomie”, că dacă încercăm să vorbim despre conținut, atunci vom ajunge la aceste competențe care înseamnă subsidiaritate, până la urmă descentralizare.” Kelemen admitea în interviul respectiv că singura soluție pentru autonomia regională teritorială mascată în descentralizare este schimbarea Constituției, cerută acum chiar de Ciucă ca prioritate a Guvernului Trădării Naționale PNL-UDMR-PSD. 

„Cristian Pantazi: Legat de descentralizare, subsidiaritate, autonomie locală. Există o discuție în coaliție în momentul ăsta legată de o reformă administrativ-teritorială?
Kelemen Hunor: Nu.

Cristian Pantazi: Nu o deschide nimeni, nu o deschide nici UDMR-ul, nu o deschid nici partenerii…
Kelemen Hunor: Nu. Deci deocamdată nu a fost o astfel de discuție în coaliție. Sigur, trebuie să vedem dacă deschidem acest subiect, dacă mergem pe Constituția actuală, unde există…

Cristian Pantazi: Nu se poate face, decât cu modificarea Constituției.
Kelemen Hunor: Comune, există orașe, municipii și județe, deci astea sunt formele de organizare și dacă vrem să mergem mai departe, ori ne așezăm pe această structură, ori schimbăm Constituția. Pentru a schimba Constituția e nevoie de o majoritate care nu există în acest moment în Parlament.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button