Politică

Guvernul Ciucă-Ciolacu închide minele: minerii sunt trimiși acasă cu plăți compensatorii

Guvernul Ciucă a adoptat, în ședința de miercuri, o Hotărâre privind acordărea ajutorului de stat pentru „facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive” din cadrul Societăţii Complexul Energetic Hunedoara – S.A., în insolvență, pentru anul 2023.

Actul normativ prevede acordarea unui ajutor de stat de 27,242 milioane lei. Din această sumă, 20,069 milioane lei vor fi alocate pentru mina Lonea și 7,173 milioane lei pentru mina Lupeni.

Totodată, se alocă fonduri de 186.000 lei pentru plățile compensatorii acordate unui număr de cinci salariați de la mina Lonea, cărora le încetează contractul de muncă, 60.000 lei pentru asigurarea serviciilor de reconversie profesională a unui număr de 12 salariați ai minei Lupeni.

Pentru recultivarea suprafețelor de teren din proximitatea minei se alocă 26,996 milioane lei, din care 19,883 milioane lei pentru mina Lonea, sumă ce va fi folosită pentru recultivarea unei suprafețe de aproximativ 463.322 mp și 7,113 milioane lei pentru mina Lupeni, sumă ce va fi folosită pentru recultivarea unei suprafețe de aproximativ 79.609 mp.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button