Politică

Guvernul Ciucă celebrează 25 de ani de parteneriat strategic – PNL vrea să donăm 3 milioane de euro americanilor

Ai noștri ori put a slugărnicie, ori sunt de-a dreptul obraznici și vor să ne fenteze. Să dăm trei milioane de euro ca să ne dăm niște mari domni ai Estului? Dăm bani să ajutăm America la înțelegerea comunismului. Numai așa demonstrăm că ne cunoaștem istoria recentă.

Pavel Popescu a inițiat un proiect de lege care își propune să marcheze celebrarea a 25 de ani de parteneriat strategic.

Ceea ce nu-i rău! Comedia vine de la faptul că marcarea sfertului de secol înseamnă donarea a trei milioane de euro unei fundații din SUA care se ocupă de combaterea comunismului și omagierea victimelor sale. De îndată, Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu, Alina Gorghiu (toți trei reprezentînd cîte o funcție importantă, nu neapărat niște oameni de mare onoare!) au semnat pentru proiectul lui Pavel.

Repede, repede, să mai dăm și noi niște bani la americani! Să le arătăm ce anticomuniști am devenit! Şi pentru că n-au ajuns cei cheltuiți pentru avioanele vechi și miliardele garantate de Klaus Iohannis pentru șapca primită de la Trump, Pavel s-a grăbit să propună împuternicirea guvernului nostru pentru o donație de trei milioane trimise ”amărîților” de peste Ocean. Nu le ajung banii să-i educe pe americani și să le arate compasiunea pentru victimele comunismului! Săracii, ei n-au suficiente forțe pentru consolidarea muzeului anticomunismului!

Avem umor cît o oaie în biserică!

Tocmai noi, care stăm cu mîna întinsă pe la ghișeele din marile bănci ale lumii și acceptăm dobînzi umilitoare, să-i ajutăm cu bani peșin pe niște americani care au inventat un muzeu al anticomunismului peste Ocean și au nevoie de susținere!? În loc ca Romania să le dea o șapcă a lui Nicolae Ceaușescu, niște manuscrise ale Elenei (dacă mai există!) și niște cătușe de la Sighetu Marmației, în loc să le dăm un alt Raport al lui Tismăneanu, dăm 3 milioane de euro ca nu cumva să înțeleagă greșit ce-i ăla comunism. Nu care cumva să ne propună să-l reexperimentăm și în țara noastră !

Chestiunea fiind gravă, urgentă și de mîndrie națională, repede au sărit și Sorin Grindeanu și Alfred Simonis, speriați că se întoarce perioada afacerilor sîrbești cu blugi și cu Vegeta pe piața din Timișoara.

PNL-ul zice într-un comunicat că acest cadou de natură simbolică (o nimica toată, la bani lor!) va contribui la îmbunătățirea imaginii României în SUA.

Vom fi priviți ca niște generoși, nu ca niște proști!

de Cornel Nistorescu

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button