Politică

Guvernul Ciolacu își bate joc de români cu majorarea salarială. Pentru fiecare leu în plus în buzunar, statul încasează 3 lei

Marcel Ciolacu, zis și Dorel de la Buzău, a inventat o schemă prin care românii sunt jefuiți de statul condus de PSD și PNL. Majorarea salariului minim reprezintă o mare păcăleală pentru români. În timp ce angajatul primește 83 de lei în plus, statul câștigă de aproape 3 ori mai mult. De altfel, chiar din estimarea guvernamentală privind impactul bugetar de anul viitor se observă că la fiecare 5 lei luați în plus de la populație și firme, statul va tăia un singur leu din sectorul bugetar.

Principala problemă este legată de majorarea salariului, la pachet cu eliminarea unei scutiri de taxe.

Dacă salariul minim brut se va majora la 3.300 lei de la 1 octombrie și nu va mai exista o scutire de taxe pentru 200 lei, un angajat va încasa net 1.964 de lei, în timp ce, dacă se scutesc cei 200 lei de taxe, același angajat ar primi un net de 2.164 lei.

Și Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România a anunțat că  antreprenorii nu se opun majorării salariului minim pe economie, dar în condițiile în care acest lucru le aduce mai mulţi bani angajaților, nu doar mai mulţi bani în bugetul de stat, din impozite și taxe.

Chiar din estimarea guvernamentală privind impactul bugetar de anul viitor se observă că la fiecare 5 lei luați în plus de la populație și firme, statul va tăia un singur leu din sectorul bugetar.

Astfel, în 2024, guvernul estimează că va avea un plus bugetar de circa 20 de miliarde de lei, în condițiile în care economia bugetară reprezintă doar 3,4 miliarde, iar încasările din taxe și impozite aproape 16,5 miliarde de lei.

Imagine

 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button