Politică

Guvernul Ciolacu dă liber la contractele cu dedicaţie

Guvernul vrea să elimine avizul tehnic necesar înainte de lansarea unor achiziţii IT mai mici de 5 milioane de lei (fără TVA), indiferent dacă sunt finanţate cu fonduri publice sau europene, pretextul fiind reducerea birocraţiei în achiziţiile publice din IT şi atragerea fondurilor UE pentru cloudul guvernamental.

În prezent, toate proiectele de finanţare care au o componentă IT cu o valoare nominală sau cumulată mai mare de 2 milioane de lei (fără TVA) au nevoie de avizul tehnic al Comitetului Tehnico-Economic asupra specificaţiilor tehnice aferente studiilor de fezabilitate, proiectelor tehnice şi caietelor de sarcini, înainte de demararea procedurii de achiziţie publică.

Guvernul vrea să majoreze acest prag la 5 milioane de lei (fără TVA), potrivit unui proiect de HG aflat vineri pe agenda Palatului Victoria.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button