Guvernul austriac a fost dat în judecată pentru modul în care a gestionat epidemia de COVID din staţiunea Ischgl

O asociație pentru apărarea drepturilor consumatorilor a dat în judecată guvernul austriac pentru modul în care a gestionat epidemia de coronavirus din stațiunea Ischgl, scrie BBC. Autoritățile au declarat că au acționat pe baza a ceea ce se cunoștea la vremea respectivă despre infecția cu SARS-CoV-2.
Asociația penrtu apărarea drepturilor consumatorilor (VSV) a anunțat că va cere daune în valoare de 100.000 de euro.
Autoritățile susțin că au acționat în mod adecvat în privința focarului din Tirol, în conformitate cu informațiile disponibile în acel moment. Cu toate acestea, VSV susține că autoritățile locale și naționale știau de amenințarea infecției cu coronavirus în stațiunile de schi populare și au acționa cu întârziere privind introducerea unor restricții împotruva răspândirii virusului.
„Pe 25 februarie, autoritățile locale au închis un hotel din Innsbruck după ce unul dintre angajați a fost testat pozitiv pentru coronavirus, ceea ce înseamnă că în acest caz au reacționat prompt. Nu la fel au procedat și în cazurile ulterioare, deși există dovezi că autoritățile au fost informate din timp cu privire la situația din stațiunea Ischgl. Mai mulí turiști din Islanda au fost testați pozitiv, dar guvernul islandez a transmis guvernului austriac date despre aceste cazuri încă din 5 martie”, a explicat Alexander Klauser, avocatul mai multor turiști infectați în „Ibiza Alpilor”.
Ischgl a devenit un simbol al contagierilor necontrolate cu noul coronavirus, după ce sute de turişti s-au infectat acolo între sfârşitul lunii februarie şi începutul lunii martie, înainte de intrarea în vigoare a unor măsuri stricte de izolare, adoptate pentru a frâna pandemia. Turiştii străini au dus apoi cu ei virusul în ţările lor de origine, unde au provocat mii de noi infecţii, mai ales în Germania şi în ţările scandinave.
Focarul din Ischgl a generat un val de nemulţumire în multe ţări, precum Germania, Norvegia şi Islanda, ca urmare a reacţiei întârziate a autorităţilor tiroleze, inclusiv atunci când acestea au fost informate că mulţi turişti s-au întors în ţările lor şi erau deja infectaţi cu noul coronavirus.
Peste 5.000 de persoane din 40 de ţări, care au fost expuse la focarul de infecţie din Ischgl, au depus o plângere colectivă împotriva autorităţilor din Tirolul austriac.
Sursa: Digi24
- Maia Sandu invită firmele românești să investească în Republica Moldova, dar cu riscuri majorePreședintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a lansat o invitație companiilor românești de a investi în țara vecină, subliniind beneficiile financiare din partea Uniunii Europene, dar fără a menționa incertitudinile economice și politice care ar putea afecta aceste investiții. În cadrul Forumului Economic „Investiţii – Dezvoltare – Integrare Europeană” de la Chişinău, Maia Sandu a subliniat …
- Controalele ANPC s-au transformat într-un spectacol al opulenței: Piedone cu cizme de 624 de euroCristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 5 și actual președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a reușit să atragă atenția, dar nu datorită măsurilor luate în cadrul controalelor sale, ci datorită unui detaliu vestimentar care a devenit rapid un simbol al luxului ostentativ: cizmele sale de 624 de euro. În timp ce …
- Șefa UPU de la Spitalul Județean Constanța dată afară pe motiv că „e nevoie de un bărbat” pentru funcție: un abuz flagrant de discriminare!Managera Spitalului Județean Constanța a decis să o demită pe șefa Unității de Primiri Urgențe, dr. Rodica Tudoran, sub pretextul că funcția ar trebui ocupată de un bărbat. Aceasta a justificat schimbarea prin nevoia unui lider care „să poată alerga între heliport și spital”, un discurs profund discriminatoriu. Incidentul a stârnit un val de reacții …
- Cererea americană de ouă din România respinsă din cauza reglementărilor UEAmericanii au solicitat ouă din România pentru a suplini deficitul cauzat de epidemia de gripă aviară, însă legislația sanitar-veterinară europeană și condițiile impuse de SUA fac imposibilă îndeplinirea cerințelor, lăsând țările europene într-o poziție vulnerabilă pe piața internațională. Statele Unite au adresat o cerere pentru importul de ouă din România, dar livrările nu pot fi …
- Economia României în pericol: Inflația și concedierile amenință industriile auto și conexeIndustria auto românească se confruntă cu riscuri majore din cauza taxelor impuse de Statele Unite, iar un val de concedieri este iminent. Pe lângă aceste probleme, inflația continuă să erodeze puterea de cumpărare a românilor, iar prognozele economice sugerează o înrăutățire a situației pe termen scurt. România se află într-un moment extrem de delicat din …