Opinii

Guvernanții iau avioane second-hand pentru România să le ajungă banii de limuzine pentru ei

Abia cocoțat în fotoliul de ministru al Apărării, pesedistul Vasile Dîncu a și făcut o achiziție de senzație: a cumpărat de la norvegieni 32 de avioane F-16 la mâna a doua. Avioanele, după cum ni le prezintă domnul Dîncu, sunt senzaționale, chiar dacă norvegienii voiau să le arunce la fiare vechi la sfârșitul lui 2021. Dar onor ministrul ne asigură că niciun avion din ăsta la mâna a doua nu bate, nu troncăne și, în general, zboară. Mai lipsea să ne spună că armata norvegiană nici nu prea le-a folosit, ci a mers cu ele doar duminica, la piață, ca să care cu ele cartofi și fileuri de balenă.

La drept vorbind, prețul este de chilipir: 11 milioane de euro per bucată, plus alte 100 de milioane de euro pentru retehnologizarea aparatelor. În total, aproape 500 de milioane de euro. De banii ăștia, zice ministrul, n-am fi putut să ne permitem decât vreo câteva aparate ultimul răcnet F-35. Așa că lasă, e bine că avem și F-16, aici, în buza conflictului cu Ucraina, în vreme ce alte țări, aflate în partea cealaltă a Europei, unde nu există șenilă de tanc rusesc, au, normal, F-35. Dar ce vreți, fraților, astea-s condițiile: voi ați văzut ce mașini de lux au pesediștii și peneliștii din noul guvern? Păi mașinile astea credeți că sunt Dacii, să le repari pe marginea șanțului? Astea trebuie îngrijite, bibilite, întreținute, plus că trebuie reînnoit parcul în fiecare an, când apare un model și mai de lux. De unde atâta bănet, dacă guvernul se apuca să dea banii pe avioane noi? Uite că gospodarii din guvern s-au gândit bine: iau niște hârburi de avioane de la norvegieni și le rămân bani și de limuzine pentru beizadele și amante, dar și de pensii speciale. Asta da, afacere! Respect, domnu’ Dîncu!

Citește și: Altă țeapă: România va da jumătate de miliard de euro pentru achiziția a 32 de avioane expirate

Dar nu prea știu cum se pupă afacerea asta cu „mândria a de fi români” cu care PSD-ul era toată ziua în gură, până mai deunăzi. Probabil că povestea cu „mândru că suntem români” a ținut doar până au intrat iar pesedeii la guvernare. De acum, când s-au văzut cu sacii în căruță, alde Dîncu și compania nu mai au niciun interes să susțină sloganul. Iar ei dovedesc că România chiar este, pentru țările dezvoltate ale lumii, o colonie care acceptă orice din partea stăpânilor. Ce și-or fi zis norvegienii: „Avioanele tocmai voiam să le dăm la fier vechi, dar ne-a zis cineva: de ce, fraierilor, le aruncați? Vedeți că sunt niște prostănaci, neam cu Geoană de la NATO, taman în fundul grădinii Europei, care acceptă orice. Vindeți-le lor, nu fiți proști, că ăia primesc tot ce zboară. Puteți să le dați și baloane cu aer cald pe post de supersonice, la cât sunt de târtani, nu-și dau seama!” Prin urmare, tot ce e prost pentru alții, e luat de guvernul Ciucă pe post de chilipir. Dacă vă mai amintiți, așa au mai făcut, tot înaintașii feseniști ai lui Dîncu, cu ani în urmă, și cu MiG-urile. Au cumpărat MiG-uri la greu, le-au „retehnologizat și modernizat” prin firme de băieți deștepți, au costat un ochi din cap și pe urmă au început să cadă unele după altele, arând ogoarele patriei. Și nu ne-am ales nici cu o aviație de temut, nici cu o agricultură productivă!

Acum, când ne-am luat avioane F-16 la mâna a doua, dar care cică mai au vreo 2.500 de ore de zburat, sunt absolut convins că Putin tremură deja. A, nu, nu din pricină că s-ar teme de capacitățile lor militare, dar nu vă dați seama că, în cazul unui posibil conflict, când s-or apuca hârburile noastre să pice ca muștele, peste orașele rusești, o să fie rușii terorizați? Și atunci Dîncu, Ciucă și alți generali de mucava o să-i întrebe, triumfători, sub privirile trufașe ale comandantului suprem Iohannis, ca-n bancul ăla cu chinezii: „Mai trimitem avioane să vă cadă-n cap sau faceți pace în Ucraina?”

Citește și:

Primul tun dat de PSD: Au îndatorat țara cu 1 miliard, la o dobândă uriașă

Cum să elimine Ciucă pensiie speciale când el e un îmbuibat cu 215.000 lei pensie specială pe an

ROMÂNIA. Țară de mâna a doua, cumpăra avioane de mâna a doua

Back to top button