Politică

Grindeanu, o marionetă a sforarului Mîndrescu șeful de facto în Ministerul Transporturilor

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a ajuns o marionetă a secretarului de stat Bogdan Mîndrescu, fapt pentru care acesta taie și spânzură în acest minister, dar mai ales în entitățile de sub tutela ministerului.

Grindeanu, pe pilotul automat al lui Mîndrescu

Profitând de faptul că Sorin Grindeanu și-a luat o vacanță de câteva zile la cumpăna dintre ani, secretarul de stat Bogdan Mîndrescu, consiliat de doi ziariști luați în vizor de DNA, a început să taie și să spânzure în minister. Mai exact, Mîndrescu a început să facă și să desfacă după bunul plac bordurile administrative ale unor entități de sub tutela ministerului, fapt pentru care a ajuns în vizorul băieților cu ochii roată de sub umbrela Ministerului Justiției.

Prima mutare a lui Mîndrescu după plecare lui Grindeanu a fost să modifice organigrama ministerului prin înființarea Direcției Generale Juridice prin comasarea Direcției Reprezentare Instanță și a Direcției Avizare. Dar, mutarea șoc a fost divizarea Direcției Generale Programe Europene Transport în Direcția Generală Organism Intermediar Transport (DGOIT) și respectiv Direcția Generală Programe Europene Transport (DGPET), ceea ce înseamnă că s-a desființat postul de unde a fost detașat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș.

Mai mult, prin modificarea organigramei, fără știrea lui Grindeanu, Bogdan Mîndrescu a umflat și numărul de posturi din Ministerul Transporturilor de la 587 la 605, adică cu 18 posturi.

Scrisoare de așteptare cu dedicație

Dar, cu sau fără știrea lui Grindeanu, Mîndrescu a promovat scrisoare de așteptare pentru recrutarea și selecția pentru poziția de membru în Consiliul de Administrație al Registrului Auto Român (RAR) unde avut grijă să menționeze că ”unul dintre candidatii selectati este reprezentant al autorităţii publice tutelare, cu experienţă de cel puţin 5 ani în domeniul de activitate al regiei autonome şi/sau în activitatea de administrare de societăţi ori regii autonome”.

Asta înseamnă că acest post este numai pentru Mîndrescu care este în bordul administrativ de la RAR de prin 2016-2017. Așadar, când Grindeanu nu-i acasă, adică la minister, Mîndrescu joacă pe masă!

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button