PoliticăȘtirile 60m.RO

Gradul de îndatorare al României crește la un maxim istoric sub guvernarea PNL-USR PLUS-UDMR

Vicepremierul Dan Barna a afirmat că Planul Național de Redresare și Reziliență este construit pentru a finanța reforme, acele reforme de care avem mare nevoie. El a mai spus că România va putea folosi cele 29,2 miliarde euro în acest scop.

Deputatul AUR Ciprian Ciubuc atrage atenția asupra unui lucru important: ce omite Dan Barna, dar și premierul Cîțu, din comunicare este faptul că, din aceste 29,2 miliarde euro, 15 miliarde euro sunt bani împrumutați. Aceștia sunt bani pe care românii vor trebui să îi înapoieze. Mai mult, susține acesta, coaliția de guvernare a crescut gradul de îndatorare al României, după Parlamentul a votat în favoare majorării contribuției României la UE cu mai mult de 1 miliard de euro pe an:

Dan Barna nu spune românilor că, din 29,2 miliarde euro, 15 miliarde euro sunt bani împrumutați, pe care îi vor plăti tot românii și copiii noștri! Crescând datoria externă a României, nu poți dezvolta o țară împrumutând-o continuu. De ce nu spune Barna că, împreună cu coaliția PNL, UDMR, inclusiv USR PLUS, a votat în Parlament pentru creșterea contribuției României la UE de la 2,2 miliarde euro pe an la 3,5 miliarde de euro pe an. Odată cu acest PNRR dezastruos, gradul de îndatorare al României crește la un maxim istoric!”, a declarat Ciprian Ciubuc pentru redacția 60m.ro.

Back to top button