PoliticăȘtirile 60m.RO

Gorj, patria hoților! PSD a luat 50 de primării din 70

Partidul Social Democrat a obţinut 50 de primării din totalul celor 70 din judeţul Gorj, fiind urmat de Partidul Naţional Liberal, cu 17 primării, şi de AUR, cu trei.

Potrivit datelor provizorii, PSD a câştigat primăriile celor două municipii, Târgu Jiu şi Motru, şi oraşele Tismana, Novaci, Bumbeşti Jiu, Ţicleni şi Târgu Cărbuneşti, iar liberalii au oraşele Rovinari şi Turceni.

Cele 17 primării obţinute de PNL sunt Samarineşti, Ciuperceni, Câlnic, Rovinari, Fărcăşeşti, Plopşoru, Urdari, Aninoasa, Turceni, Turcineşti, Schela, Săcelu, Albeni, Licurici, Berleşti, Alimpeşti şi Roşia de Amaradia. Cel mai mare procent l-a obţinut edilul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, câştigând un nou mandat cu 86,09%.

Primarul comunei Runcu, Adi Cîmpeanu, a obţinut cel mai mare procentaj din judeţ, respectiv 90%. El a câştigat cel de-al cincilea său mandat. Un scor foarte bun a luat şi primarul din Săuleşti, Constantin Drăghici – 89,58%, dar şi cel din Cătunele, Florinel Ţuilă – 88,56% Majoritatea primarilor social-democraţi au obţinut peste 50-60 de procente la alegeri.

Cele trei primării câştigate de AUR sunt Căpreni, Stoina şi Stejari. La Căpreni, candidatul AUR l-a învins pe actualul primar, Emil Cătănoiu, aflat în funcţie de peste 30 de ani, fiind cel mai longeviv edil din judeţ.

Prezenţa la vot în judeţul Gorj a fost, potrivit AEP, de 58,18%, cu un număr total de votanţi de 167.944 în 334 de secţii.

Conform datelor oficiale, 288.627 de alegători au fost înscrişi pe listele permanente şi complementare.

Totodată, 4.948 de persoane au votat pe listele suplimentare, iar 2.455 cu urna mobilă.

Din totalul alegătorilor la nivel judeţean, 101.103 au fost din mediul rural, iar 66.841 din cel urban. 

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button