Politică

Gorghiu salută dictatura informaţională a Maiei Sandu. Curând şi în România?

Preşedintele Senatului, Alina Gorghiu, salută recentul proiect de lege al Maiei Sandu, prin care se va crea o replică a ministerului Propagandei al lui Goebbels, și pe care organizații civice precum WatchDog deja l-au criticat în termeni extrem de duri. Gorghiu s-a pronunat în acest sens la Vilnius, la Sesiunea a treia „O Ucraină puternică şi independentă: un plan de sprijin pentru Ucraina”, din cadrul Reuniunii Parlamentare la nivel înalt a preşedinţilor de parlamente din ţările membre NATO, scrie inpolitics.ro.

„În acest moment, Marea Neagră este butoiul cu pulbere al Europei! Ne aşteptăm ca intensitatea războiului hibrid din zonă să crească. Atât România, cât şi Republica Moldova acordă atenţie războiului informaţional care are loc. Maia Sandu, preşedinta Republicii Moldova, a anunţat, chiar săptămâna aceasta, o iniţiativă legislativă pentru înfiinţarea unui Centru Naţional pentru combaterea propagandei şi dezinformării alimentate de Federaţia Rusă. Acest nou tip de război este o ameninţare pentru toate statele de pe flancul estic al Alianţei. Şi chiar dacă ţinem lucrurile sub control, NATO în ansamblu trebuie să ia atitudine. Iar un mod sigur de a face asta este prin formularea unei strategii pentru Marea Neagră. Cu toţii îi simţim necesitatea”, a spus Gorghiu, conform unui comunicat de presă al Senatului.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button