Prima PaginăSocialȘtirile 60m.RO

Godină despre intervenția de la Hunedoara: înțeleg pe deplin supărarea unora dezamăgiți de polițiștii în retragere. Are un mesaj și pentru fanfaronul Rareș Bogdan

Marian Godină spune că decizia polițiștilor din Hunedoara de a bate în retragere în fața civililor recalcitranți a fost cea mai bună soluție:

„Revenind la ce s-a întâmplat la Hunedoara, m-am uitat și eu la imagini, au apărut mai multe din mai multe unghiuri.
Înțeleg pe deplin supărarea unora dezamăgiți de polițiștii în retragere.

Înțeleg pe deplin supărarea unora dezamăgiți de polițiștii în retragere. Natura umană ne face să ne fi dorit ca acei polițiști să riposteze și să încătușeze toate persoanele recalcitrante de acolo și să-i vedem drept lași văzându-i cum au plecat”.

Puteți citi și vedea aici imagini cu intervenția forțelor de poliție într-un cartier rău famat din Hunedoara.

Marian Godină afirmă că decizia polițiștilor de a se retrage din fața furiei celor adunați, fără utilizarea armelor din dotare și de chemare a trupelor speciale reprezintă cea mai înțeleaptă decizie:

„Rațiunea însă trebuie să preia controlul asupra emoțiilor și adrenalinei.
Nu am reușit să număr câte persoane erau acolo, dar în mod cert numărul lor îl depășea cu mult pe cel al polițiștilor. Acele persoane aruncau cu pietre. Era acolo o adevărată ploaie cu pietre.

Polițiștii aceia erau în pantaloni de stofă, pantofi și cămăși. Serios că n-am învățat nicăieri cum te poti apăra de o ploaie de pietre astfel echipat.
Se întrebau unii de ce nu au folosit armele. Deși mult blamat, pistolul calibru 7.65 mm, poreclit Carpați, nu e nici pistol cu apă și nici nu trage cu gaz. Să tragi cu o armă de foc asupra unei mulțimi înseamnă să fii inapt psihologic.

Deși urâtă la vedere, consider că retragerea polițiștilor a fost cea mai înțeleaptă decizie a lor. Eu știu că vor comenta mulți Rambo pe aici care ar fi coborât, ar fi facut, ar fi dres, ar fi prins pietrele în dinți si le-ar fi scuipat înapoi spre mulțimea furioasă. Mai știu că nu le vâjâie pietrele pe la urechi când scriu comentariile”.

Marian Godină reacția fanfaronică a lui Rareș Bogdan, europarlamentar român:

„Mascații se antrenează zilnic, iar pe lângă asta, au echipamente pentru așa ceva, multe cumpărate din banii lor. Ai auzit, Rareș Bogdan, că de tine vorbeam mai sus? „Milițienii” ăia își cumpără echipament din banii lor în timp ce tu te lăfăi în poze pe Instagram și îi numești „milițieni” după ce distribui o știre falsă. Chiar, s-a mai găsit vaccinul pt Covid? Că tot tu ne-ai zis și asta, la fel cum ai portretizat politicianul român ajuns la vârf.

Câțiva mascați cu căști și scuturi ar fi făcut ca acum imaginile să vorbească despre abuzul polițiștilor asupra bieților localnici.
Ca deznodământ, polițiștii s-au retras, nu aș putea spune că tactic, mai degrabă haotic, dar după cum spuneam, eu scriu acum din pat, fără pietre pe la urechi.
Câteva mașini au fost avariate, niciun politist rănit, nicio persoană rănită.
Ulterior au intervenit mascații, iar persoanele recalcitrante au fost ridicate și duse la Poliție.
Ce ar fi ieșit oare dacă primii polițiști rămâneau acolo? Cum ar fi arătat in polițist cu fața spartă de vreun bolovan? Sau, și mai grav, vreun cetățean cu capul crăpat de vreun glonț rătăcit? Absolut nimic bun nu putea ieși de acolo dacă politiștii nu plecau.
Ce-ar mai fi fost prin presă, cum s-ar mai fi vorbit de proștii de milițieni care au agravat o situație pe care o puteau rezolva mult mai simplu. Adică exact cum au făcut. Zero răniți.”

Citiți și despre ce crede Dan Puric despre ce se întâmplă cu adevărat în spatele pandemiei de coronavirus.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button