Girantul MAFIEI din ENERGIE, chemat de urgență în plenul Parlamentului la inițiativa AUR

Distribuie acest articol!

Scandal în Parlament, înainte de citirea textului moţiunii de cenzură iniţiate de USR PLUS împreună cu AUR. Solicitarea USR de a introduce pe ordinea de zi a şedinţei şi stabilirea calendarului de dezbatere şi vot a fost respinsă. Alina Bordeiaşu vine, acum, în direct cu mai multe informaţii de la Palatul Parlamentului.

Şedința de plen s-a încheiat chiar cu câteva minute în urmă, a fost prezentată moțiunea de cenzură „Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi’. Inițiatorii moțiunii susțin că România este condusă în acest moment de un guvern fără legitimitate politică pentru că îi lipsește susținerea unei majorități parlamentare. USR PLUS şi AUR cred că Florin Cîţu a dovedit în ultimele luni că este dispus să sacrifice interesul general și bunăstarea ţării doar pentru a câștiga competiția internă din partid.

‘Acum, când România traversează o perioadă dificilă din punct de vedere economic și social, este nevoie de o nouă guvernare legitimată prin votul Parlamentului” – mai spun inițiatorii în acest document. Moțiunea de cenzură va fi dezbătută și votată în plen după ce se va pronunță Curtea Constituțională pe sesizarea premierului privind existența unui conflict juridic între Parlament şi Guvern.

Anterior acestui punct, plenul comun a adoptat hotărârea de înființare a unei comisii de anchetă privind prețul energiei. La propunerea liderilor de grup, s-a decis ca președintele ANRE, Dumitru Chirița, să vină în faţa parlamentarilor din comisie, la prima ședință, care este posibil să aibă loc chiar săptămâna viitoare.


Distribuie acest articol!
%d blogeri au apreciat: