Politică

Ginerele turnătorului lui Buzatu e deputat PSD, finul controversatului Adrian Solomon, „expert” în vacanțe de lux

Dumitru Buzatu a fost turnat la DNA de omul său de casă, Emil Savin, cunoscut în zona Moldovei drept Farmazon și regele asfaltului. Ginerele omului de afaceri, Eduard Popică, a ajuns politician PSD, prefect în perioada lui Liviu Dragnea și acum parlamentar social-democrat. 

Farmazon facea afaceri cu Consiliul Judetean Vaslui de 30 ani, de cand Buzatu a devenit sef al judetului.

Farmazon a fost initial sofer al sefului CAP de la Murgeni, imediat dupa revolutia din 1989, apoi a intrat in afaceri.

Popică a fost cununat de deputatul Adrian Solomon şi este nașul preşedintelui CJ, Dumitru Buzatu.

Popica și-a făcut intrarea în administraţia publică în 2013, atunci când a fost angajat consilier juridic în cadrul Consiliului Judeţean Vaslui.

La nivel local, Eduard Popică este cunoscut pentru viața sa extravagantă, cu vacanțe exotice, produse de lux și apariții inspirate din lumea Hollywood-ului.

Conform declarației de avere din 6 iunie 2023 are un teren intravilan de  12 000 mp la Simila, cumpărat și deținut de soția sa, o casă de locuit de 1562 mp construită în 2021, tot în propretatea soției. Lipsesc bunurile de valoare, automobilele, creditele și activele financiare.

La capitolul venituri, familia Popică a declarat indemnizația deputatului cu valoare anuală de 135 859 lei. Soția sa a declarat venituri din trei contracte individuale de muncă de la două AVS-uri, în valoare cumulată anuală de 41 700 lei și un altul de la SC Soragmin de 91 600 lei anual.  Soția deputatului a mai raportat dividende anuale de la două societăți, Transmir și Salcia în valoare cumulată de 467 163 lei.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button